Ser?! (foto: barcelona, twitter)

Da Barcelona jaktet signaturen til Robert Lewandowski forrige sommer, gikk Bayern-boss ut og luftet sin frustrasjon over hvordan en klubb som i teorien var konkurs kunne kjøpe spillere for en millioner euro. Barca-president Laporta tok en betydelig risiko da han signerte Lewandowski, Jules Koundé og Raphinha med en gedigen utgift for en klubb i minus. Nå slår satsingen tilbake og tvinger La Liga-giganten til brannsalg.

Ifølge Football-Espana har Barca nå fått krav fra La Liga om å kutte utgiftene med rundt 200 millioner euro i sommer. Dette betyr at Xavi må selge flere av spillerne i førsteelleveren for å møte kravet. Før sesongen solgte Barca deler av TV-rettighetene sine for å finansiere spillerkjøpene, dette hjelper lite når utgiftsbudsjettet nå skal presses betydelig ned.

LES: Arsenal gir seg ikke – gigantbud sendt

Lykkes ikke Barcelona med dette, nekter La Liga å registrere de nye kontraktene til Araujo og Gavi. Dermed er det klart for tidenes brannsalg hos en av verdens mest ikoniske klubber. Bud fra Manchester United eller andre Premier League-klubber på Frenkie de Jong tas trolig imot med stor takk, Sergio Busquets og Sergi Roberto på utgående kontrakter kan bli «ofret», Hector Bellerin er også forventet å forlate klubben etter bare én sesong.

Kombinasjonen lønnskutt, nye sponsoravtaler og inntekter på spillersalg skal sørge for at klubben når kravet om kutt på 200 millioner euro i forhold til dagens inntekter. Dette betyr at også Gavi og Araujo i verste fall kan tvinges ut på salg.

Vi er lei av å fokusere på den økonomiske miseren til Barcelona, men La Liga-leder og Supercopa-vinneren har gravd sin egen grop gjennom år med ukontrollert drift.

LES OGSÅ: Ancelotti vil ha Arsenal-stjerne til sommeren