Må ha spillere som scorer, så enkelt er det. (foto: Chelsea)

Romelu Lukaku har vært et sant mareritt for Todd Boehly og Chelsea-eierne. Amerikaneren tok sikkert en titt på toppscorer-statistikken rundt i de største ligaene før 2021/22-sesongen og fant Lukaku som en av de vasseste. Chelsea tok investeringen på rundt 100 millioner pund og hadde kalkulert inn at belgieren, som hadde en bomtur bak seg på Stamford Bridge frem til 2014, skulle levere scoringer på bestilling. Historien viste seg å bli en helt annen. Fortsatt på utleie, skal det nå tas en avgjørelse om hva som skjer med Lukaku. Det kan ligge en gedigen overraskelse i løypa.

Få, om ingen tror Romelu Lukaku kommer til å bære Chelsea-drakta igjen, Boehly og gjengen har sendt Lukaku på sitt andre utleie. Først til Inter Milan, nå Roma, for å skyve problemet fremover i tid. Ingen klubb i verden er villig til å betale 100 millioner pund for 30-åringen som veksler fra perioder med outstanding til helt tamt foran motstandernes mål.

LES: Gjør som Hollywood-stjerna Ryan Reynolds, men ikke helt…

Men nå kommer nye signaler.

Mauricio Pochettino har ikke hatt Lukaku i troppen, og ser fortsatt en spiller med 78 scoringer på 132 kamper i Inter Milan-drakta, hos Roma 18 på 41 kamper denne sesongen. Med en Chelsea-tropp der 21-åringen Cole Palmer er den eneste som har knekket soringskoden, må Pochettino ha spillere som er evnen og erfaringen til å avgjøre kamper. Romelu Lukaku er en sånn spiller, bare så langt ikke hos Chelsea.

Med sterke begrensinger på overgangsmarkedet etter at også Chelsea må føye seg etter Financial Fair Play-reglene, åpner Pochettino opp for at det utenkelige kan være del av helhetsplanen før kommende sesong. Lukaku er tross alt fortsatt Chelsea-spiller frem til sommeren 2026.

-Han er Chelsea-spiller, så vi holder naturligvis øye med ham. Det er en mulighet at han vender tilbake til oss, sier Pochettino før Arsenal-kampen.

Dette var nye toner…