Bruno Guimaraes herjer i Premier League

Endringen kom forrige oktober, nå begynner vi å se hvorfor Antonio Conte sier han frykter Newcastle som tittelkandidat i Premier League og Champions League det neste tiåret.

Uavhengig av hvem som eier klubben, Newcastle-supporterne har virkelig fortjent en sportslig opptur etter år med motgang. Eddie Howe styrte sikkert inn til overlevelse i Premier League forrige sesong etter at han fikk de nødvendige forsterkningene i vinterens overgangsmarkedet. Nå er det snakk om noe helt annet enn overlevelse.

LES: Emery vil gjenforenes med Torres

Tolv kamper inn i sesongen (13 for Newcastle) har klubben fingertuppene på en Champions League-billett. Manchester City måtte nøye seg med 3-3 og poengdeling mot Howe og gjengen, Man United hindret tap på Old Trafford med 0-0. Med bare ett tap på tretten kamper, og seier mot Tottenham, Everton, Brentford, Fulham, Aston Villa og Nottingham Forest, er Newcastle på en stadig stigende bølge.

Denne uken kom nok en bekreftelse på at klubben har tatt et byks opp til kremtoppen av Premier League. For i oktober har hele tre Newcastle-spillere blitt nominert til Premier League Player of the Mounth: Bruno Guimaraes, Kieran Trippier og Miguel Almiron (6 scoringer på seks kamper).

LES OGSÅ: – Han er den siste brikken Tottenham trenger

Tidligere har enkelte Newcastle-spillere sneket seg inn på nominasjonslista, nå står klubben med tre – samtidig. En nominasjon eller award betyr lite på kamparenaen, men for en klubb som forrige sesong var på god vei mot heisen til Championship, er dette en viktig milepæl nådd: Flest spillere representert i kåringen av ligaens beste.

Vi gratulerer!