Må smøre seg med tålmodighet. (foto: city, twitter)

Han har vært hos City like lenge som Pep Guardiola. Fortsatt ser City-manageren Ilkay Gündogan som en av nøkkelspillerne, denne sesongen har det blitt 16 kamper på den tyske landslagsspilleren når vi går inn i november. Barcelona kretser rundt den sentrale midtbanespilleren med kontraktsutløp til sommeren. City gjør sitt for at 32-åringen forlenger, men nå brer uroen seg for at forlengelsen kan glippe.

Gündogan vil bli husket av City-supporterne for mye, men det toppet seg forrige sesong i siste PL-runde. Villa-manager Steven Gerrard «hadde oppdraget» med å nekte City poeng, og dermed gi Liverpool tittelen. Det ble en rysare av en kamp, Gündogan dro til med to scoringer i det som ble 3-2 seier mot Villa – og Premier League-tittelen. Manchester City ønsker ikke at mimringen skal begynne fra neste sommer etter exit fra Etihad, Gündogan skal med videre.

LES: Sky Sports: Liverpool kupper signeringen til Bayern München!

32-åringen har også vist han er en viktig del av City-maskineriet som spiller Erling Haaland til scoringer, men ifølge Football-Insider kommer signaler fra midtbanespilleren som klubben ikke liker. Det engelske mediet hevder City står klar med kontraktsforlengelse, men uten at det har vært stormende jubel fra 32-åringen. Nå sprer uroen seg for at Gündogan har siktet seg inn mot en exit.

Det kan forklare Barcelona-linken den siste måneden, der den skakkjørte La Liga-giganten etter den tidlige exiten fra Champions League må planlegge salg av spillere som Frenkie de Jong, mens forsterkningene optimalt sett kommer på free transfer – som Gündogan hvis han ikke forlenger med City.

LES OGSÅ: Pris på 1,5 milliarder skremmer Real Madrid

Med VM-sluttspill på trappene og muligheten til å forhandle med andre klubber fra 1. januar, er det heller tvilsomt at 32-åringen drar frem signaturpennen på denne siden av nyttår. Vi skjønner Guardiola og gjengens uro.