Klubbpresident i Barcelona Joel Laporta avslører flere bud fra Premier League på deres midtbanespiller, Frenkie de Jong (foto: barcelona, twitter)

Det er to forhold hos Barcelona om dagen som virker som rimelig motstridende. Xavi og klubben har forhandlinger med Robert Lewandowski, verdens beste spiss (2021), som ikke er på free transfer i sommer. Samtidig har klubben alt annet enn manøvrert seg ut av det økonomsiske uføret og La Ligas faste styring over alt som skal skje med klubbens overgangs -og lønnsbudsjett.

Ekstra snodig blir prosessen med Lewandowski når visepresident Edouard Romeu bekrefter at 40 millioner euro (som er Bayerns krav) ikke er nok for å gjennomføre en Lewandowski-signering.

LES: Sky Sports: La Liga har sikret seg en ny attraksjon

-For å signere Lewandowski, trengs først midler tre ganger overgangssummen pluss kostnadene til renter på lån. Hvis du ikke kan få til dette, er det umulig, sier Barcas visepresident ifølge Footballtransfers.

Footballtransfers har regnet seg frem til at dette blir et beløp på rundt 130 millioner euro før Lewandowski-signeringen er bærekraftig for Barca.

Likevel kjøres det på for fullt mellom Barca og Lewandowski. Da skjønner vi at Frenkie de Jong og Clement Lenglet er linket til Premier League-klubber. Barca har ikke noe valg, friske euroes må suges ut av klubbkassa til Manchester United og Tottenham.

LES: Sky Sports: Kontraktstilbud sendt til Christian Eriksen