Schnell! (foto: liverpool, twitter)

I Bundesliga var vi vant til at Erling Haaland gampet seg til en topp 5-plassering på lista over de raskeste spillerne i ligaen. I Premier League har det blitt helt ville 15 scoringer på ti kamper, men uten bruk for superturboen.

Hos Dortmund dro Haaland i gang ville løp som ble startet på egen banehalvdel, i 2021/22-sesongen ble nordmannen klokket inn til toppfart på 36.3 km/t som 5. raskeste i Bundesliga. Hos Manchester City har tydeligvis medspillerne sørget for at Haaland får «mer servert».

LES: Venstrevingen som skremmer Solbakken ønsket til tidenes angrepsrekke sammen med Haaland

Speed is everything, spesielt i moderne fotball. Goal har samlet Premier Leagues så langt raskeste spillere, vi kan ane gliset til Jürgen Klopp.

Darwin Nunez nådde toppfarten på 36.5 km/t allerede i august mot Fulham, bak halser Arsenals Martinelli og Uniteds Diogo Dalot.

Litt overraskende for Goal er det at sprinteren Haaland fortsatt ikke har løpt seg inn på topp fem lista, vi tenker det skyldes spillerne Haaland omgir seg med. De ville løpene til 22-åringen er ikke så nødvendige når du har flere av verdens spillere som tar løpene og mater deg med presise målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Karim Benzemas 13-årige kontraktsklausul har ført til ny Real Madrid betaling

Sammenlignet med forrige sesong ble Antonio Rüdiger målt til 36.7 km/t, Mo Salah og Adama Traoré til 36.6 km/t. Citys Kyle Walker ble Premier Leagues raskeste i 2019/20-sesongen etter å ha nådd toppfart på 37.8 km/t.