Ungdomslederen med suksess. (foto: arsenal, twitter)

Før sesongen fnyste Gary Neville da han ble spurt om Arsenals muligheter til å ta Premier League-tittelen. Altfor unge og uerfarne (manageren inkludert) kom det United-legenden og fotballprateren for Sky Sports. Ti runder inn i sesongen har ungdomskilden hos Arsenal nettopp vært del av suksessen. Ekstra kult blir det at en 21-åring hos Londonklubben har notert seg med en av de høyeste topphastighetene.

Speed is everything, spesielt i moderne fotball. Goal har samlet Premier Leagues så langt raskeste spillere, vi kan ane gliset til Jürgen Klopp, det samme hos Mikel Arteta.

LES: «Kunne ha vært en av de største i verden»

Litt overraskende for Goal er det at sprinteren Haaland fortsatt ikke har løpt seg inn på topp fem lista, vi tenker det skyldes spillerne Haaland omgir seg med. De ville løpene til 22-åringen er ikke så nødvendige når du har flere av verdens spillere som tar løpene og mater deg med presise målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Karim Benzemas 13-årige kontraktsklausul har ført til ny Real Madrid betaling

Så tilbake til Gabriel Martinelli, spilleren som hamret på døra hos Manchester United uten å slippe inn. Martinelli var på try out hos Man United i 2015, 16 og 17, der tilbakemeldingen skal ha vært at han kom til regulary get pushed off the ball, eller på godt norsk: fysisk for pinglete for Man United.

Ikke bare har Martinelli vist med 4 Premier League-scoringer at han ikke lar seg skremme av det fysiske spillet i verdens tøffeste liga, med nesthøyeste toppfart så langt i sesongen viser 21-åringen det ekstreme potensialet.

Forrige sesong ble Antonio Rüdiger målt til 36.7 km/t, Mo Salah og Adama Traoré til 36.6 km/t. Citys Kyle Walker ble Premier Leagues raskeste i 2019/20-sesongen etter å ha nådd toppfart på 37.8 km/t. Mikel Arteta kommer garantert til å utnytte hurtigheten til sin brasilianske lynving.