Trenger de Jong-type, men ikke nødvendigvis de Jong selv.. (foto: united, twitter)

Barcelona og Manchester United skal være mer eller mindre enige om handelen, men begge klubbene er avhengige av at spilleren faktisk aksepterer overgangen (Barcelona skylder visst nederlenderen 17 milloner euro i lønn). Dette er utgangspunktet for Frenkie de Jong-historien som ikke nødvendigvis ender på Old Trafford.

Erik ten Hag har hentet inn Tyrell Malacia, Lisandro Martinez – og Christian Eriksen. Likevel, spillertypen til de Jong er en nødvendig del av Prosjekt ten Hag.

LES: Morten Thorsby klar for Bundesligas store overraskelse

-Jeg er meget glad for at vi har fått Christian Eriksen, men jeg synes at laget har bruk for en type som han du spør om (Frenkie de Jong), svarte United-manageren i et intervju med BBC.

At de Jong-overgangen kan glippe, er tydeligvis en scenario ten Hag har akseptert. Likevel, spillertypen ten Hag var med på å utvikle i Frenkie de Jong hos Ajax (2016-19) skal inn i troppen.

-Hvis vi ikke kan finne den rette spilleren (de Jong), kommer vi selv til å utpeke en spiller som kan utvikle seg på posisjonen, kommer det fra ten Hag.

Høres ut som en god plan. Noen ganger ligger faktisk løsningen i eksisterende tropp.

LES: Takefusa Kubo gir opp Real Madrid-drømmen og gjør nesten som Ødegaard