Leo Skiri Østigård på første trening hos Napoli

Å putte Brighton inn i overskriften er en overdrivelse, men tross alt var det klubben som inntil for 19.dager siden holdt kontrakten med den norske midtstopperen Leo Skiri Østigård. 22 åringen har blitt en gigant i forsvarer til Genoa på utlån til tross for sine normale 182 cm på sokkelesten.

Nå er Østigård på plass hos Napoli på pressekonferansen der han ble presentert hadde han følgende å si: «Jeg likte virkelig å spille i Serie A med Genoa, og nå skal jeg jobbe hardt for å spille for Napoli som er en stor klubb. Jeg er klar til å vise mine kvaliteter og egenskaper. Jeg er glad for å være her, det er en drøm»

Les: Har plan B klar hvis Frenkie de Jong-overgangen går i vasken

Med det forlenger Østigård oppholdet i Italia. 22-åringen skal inn og fylle tomrommet etter den mangeårige midtstopperkjempen Kalidou Koulibaly, som nylig ble klar for Chelsea.

Østigård er den siste av en rekke nordmenn som melder overgang til italiensk toppfotball. Ni nordmenn er nå under kontrakt med Serie A-lag.

LES: Morten Thorsby klar for Bundesligas store overraskelse

I Norges fire junikamper i nasjonsligaen var Østigård eneste utespiller som spilte samtlige minutter. Han var blant landslagets beste i alle kampene.

På den engelske sørkysten fikk han kun spill for U23-laget. Ved én anledning var han ubenyttet Brighton-reserve i en FA-cupkamp.

I Sør-Italia kan Østigård vente seg en klubb med en rik historie. Napoli, som hadde Diego Maradona i troppen i sju sesonger, har vunnet ligaen to ganger. Sist sesong endte de lyseblå på 3.-plass og var sju poeng bak seriemester Milan.