På tide å komme hjem, Oriol. (foto: barcelona, twitter)

Erik ten Hags tidligere læregutt og midtbanegeneral hos Ajax var del av en snodig og utmattende overgangshistorie i sommer – som endte i ingenting. De Jong nektet å forlate Camp Nou, Barcelona måtte løse den akutte økonomisk krisen på en annen måte, etter å ha vært helt villmann i overgangsvinduet. Dette betyr ikke at den nederlandske landslagsspilleren slipper unna kostnadskuttet neste sommer.

For de Jong representerer kombinasjonen av høy lønnsutgift og betydelig inntektskilde på overgangsmarkedet. Manchester United og Chelsea var i sommer på for å overtale 25-åringen om Premier League, for Barcelona ville dette gitt opp mot ni hundre millioner i salgsinntekter.

LES: Jobber for tidenes bytteavtale! «Mamma elsker Liverpool»

Ifølge spanske Sport har Barcelona blinket ut en erstatter for de Jong før neste sommer, ikke overraskende en landslagsspiller for et av verdens beste landslaget – og på free transfer.

Youri Tielemans har vært sterkt linket til Liverpool og Manchester United, Manchester Evening News skriver belgieren kan være prioritert overgangsmål hos United i januar. Leicester mister Tielemans som free agent i sommer og må vurdere om de har råd til ikke å selge den sentrale midtbanespilleren i januar, på tross av de sportslige utfordringene klubben står midt inne i.

Nå kan Barcelona komme til å ta en ny «Andreas Christensen». Dansken nektet å forlenge med Chelsea forrige sesong, så da forhandlingene trakk ut og ikke ga Londonklubben noen resultater, var det kun kort tid før kontraktsutløp. Der Barcelona hadde forhandlet seg til å plukke opp midtstopperen som free agent.

LES OGSÅ: Løft for Arsenal i jakten på 700 millioner kroners-ving «mange speidere» ser på etter at Newcastle utelukkes

Høres ut som en perfekt Barca-deal: Selge for 800 millioner, hente verdig erstatter på free transfer.