Tiémoué Bakayoko

En spiller som har plaget økonomiavdelingen til Chelsea er den erklærte floppen Tiémoué Bakayoko som ble hentet til Stamford Bridge for en halv milliard og gitt en svært god lønn i 2017.

Den franske defensive midtbanespilleren har mislykkes totalt etter han kom til England fra Monaco, men nå har Journalist Paul Brown kommet med overskriften på GMS: – Chelsea har «tjent mye penger tilbake» på 40 millioner pund millioner floppen på Stamford Bridge.

Les: Sparkingen av Conte gjør Barcelona-avtale mindre aktuelt

28-åringen har tilbrakt mesteparten av Chelsea-karrieren på lån, allerede på slutten av sin første sesong ble han lånt ut. – Bakayoko blitt sendt ut på lån fire ganger, to ganger med Monaco, Napoli og AC Milan.

Sett ut i fra spilletid på Stamford Brigde blir han en av de verste investeringene i nyere Chelsea historie, men det er kansjke ikke så ille som først fryktet.

Chelsea har hentet inn mye av overgangssummen ved å sende han ut på lån så ofte.


Brown har antydet at Chelsea ville vært i stand til å hente inn mye av overgangssummen ved å sende ham ut på lån så ofte.

«En del av Chelseas strategi er å kjøpe så mye talent de kan og sende ut så mye av det på lån som de kan. Reglene har endret seg nylig, noe som gjør det vanskeligere for klubbene å gjøre det.»

Første utlån til AC Milan brakte inn 5 millioner euro, utlånet tilbake til Monaco ga 3 millioner euro, utlånet til Napoli ga 1,75 millioner euro og det siste utlånet til AC Milan 3 millioner euro.

Les: Bayern München sløser ikke med tiden

Chelsea sin kontrakt med Tiémoué Bakayoko går ut til sommeren.