Rafael Nadal

Opprørt var temaet på åpningsdagen av ATP finalen i Torino, Italia. Taylor Fritz overrasket Rafael Nadal i kveld-matchen med en overbevisende 7-6(1), 6-1 seier i sin ATP finale debut.

For den beste tennis odds online i Storbritannia, har BoyleSports også et bra utvalg av tennis tipping marked over mange turneringer over hele verden. Fritz slo Nadal i Indian Wells finalen, men Nadal returnerte favøren ved Wimbledon. Fritz, med hastigheten fra monster serven, slo Nadal som hadde falt til 2-0 i singles play på US Open.

«Det føles bra. Jeg følte for å komme ut første matchen, spesielt på grunn av håpet mitt om å komme meg ut av gruppen, var dette veldig viktig.» sa Fritz. «Jeg ville ikke putte meg selv i en posisjon hvor jeg trengte å vinne ut hvis jeg ville gå videre. Jeg kom ut og spilte en bra match, og jeg kunne ikke vært mer glad.»

Fritz gjorde seg ferdig med åtte ess og tapte bare fire poeng på den andre serven på den raske banen. Som den siste spilleren på banen, sa Fritz at forholdene passet spillet hans.

«Banene var definitivt raske. For meg, er raskt bra for serven min, det er bra for bakhanden min.» fortalte han publikum. «jeg føler at forskjellige hastigheter alltid er med på å hjelpe meg i spillet, men også med på å ødelegge spillet mitt. På en roligere bane, har jeg så mye mer tid til å lade opp på forhånd.»

 «På en bane som denne, kan jeg stole på bakhanden min og slå den deep cross til Rafa’s forhand, og det gjør det litt tøffere for han å tråkke inn og smashe den. På en roligere overflate, får han tid på forhanden når jeg går for bakhand cross, og det er mest sannsynlig ferdig for meg. Så jeg vil si det er her det hjelper meg mest på banen mot han.»

Nadal søker etter hans første ATP finale tittel og han har fortsatt en sjanse på første plassen, men må strekke seg til slutten i finalen.

«Vi kan finne forskjellige måter å forklare hva som skjedde men til slutt spilte Fritz veldig bra,» sier Nadal. «jeg var ikke i stand til å håndtere kreftene hans. Det er åpenbart at på denne type overflate, trenger du å spille bra. Du har ikke tid til å tenke på taktikk.»

«Hvi man serve som Fritz servet, er man under press hele tiden. Når noen server på den måten, går han for hvert skudd på returen. Bare bra spilt av han, ikke bra nok fra meg»

Tidligere i Green Group play, hadde Casper Ruud, en semifinalist ved dette arrangementet for et år siden, svaret på hvordan man skulle slå Felix Auger-Aliassime 7-6(4), 6-4.

Kanaderen gjorde sin debut, men kom inn i arrangementet med 16 seiere fra hans siste 17 matcher.

«Jeg tror dette er noe av det beste jeg har spilt siden US Open,» sier Ruud. «de siste par månedene har jeg slette litt må jeg ærlig si, men man må akseptere det også. Man vil ha øyeblikk med motgang i karrieren sin, og kanskje disse siste par månedene var et sånt øyeblikk.»

«Det har ingen betydning hvor hardt du øver hvis du ikke vinner matchen, så i dag var det godt å vinne for meg.»

På tirsdag, vender Nadal tilbake for å møte Auger-Aliassime og Ruud spiller mot Fritz.

I morgen, spiller Novak Djokovich mot Stefanos Tsitsipas. Djokovic leder 9-2 inkludert to nylige seiere.

I en ren Russisk kamp, møter tidligere mester Daniil Medvedev Andrey Rublev.