Allez, allez! (foto: palace, twitter)

Som spiller hos Arsenal og Inter Milan og del av en glorious årgang hos Les Bleus, var Patrick Vieira en gigant. Seks sesonger på rad del av Premier League Team of the Year, en haug med titler hos Inter, titler i VM og EM for Frankrike. Dette betyr at Crystal Palace-manageren har vært med på det meste og kjenner sin fotball. Så når Vieira prater, da lytter vi.

Også som trener har 46-åringen vist han tilhører det øvre sjiktet. Etter comebacket til Premier League som Crystal Palace-manager har franskmannen vist dette. Forrige sesong endte det på en okay 12. plass, etter 13 kamper denne sesongen står Palace med godkjente 19 poeng.

LES: Anders Trondsen endelig på plass i ny klubb etter å ha blitt terminert av Trabzonspor

Nå har eks-spiller og manager Vieira sett seg lei av peset en Man United-spiller har fått de siste månedene, der det økte i styrke etter landslagsuttaket til England.

-Maguire er en toppspiller med sterk karakter, begynner Vieira ifølge BBC.

LES: Må bytte klubb! Bare Harry Kane scorer flere mål i Premier League, fikk likevel ikke være med til VM i Qatar

-Noen ganger spiller man bra, andre ganger dårlig, men man tar ikke bort kvalitetene og personligheten som han har. Det vil det engelske landslaget nyte godt av. Jeg synes at mediene noen ganger har en mangel av respekt overfor Maguire og andre spillere som har blitt tatt ut, sier Vieira.

Maguire har denne sesongen hatt begrenset med spilletid, vært ute med skade, men likevel overbevist Gareth Southgate om at han må med i den engelske VM-troppen. For Vieira som har løftet VM -og EM-trofeet, er dette en riktig avgjørelse. Han vet at et mesterskap er en helt egen boble, der det ikke er bare spilletid tidligere i sesongen som gir suksess.

LES OGSÅ: Overraskende åpen om fremtiden til Donny van de Beek: – Det blir ikke lett

Vieira har talt.