David de Gea

Det kan gå mot en historisk bytteavtale mellom to av verdens aller beste keepere. Den spanske klubben Atletico Madrid klarte brukte lang tid på å få på plass en føreste keeper de kunne stole på etter at David de Gea dro til Manchester United sommeren 2011. – Først tre år senere fikk de hentet inn den slovenske keeperen Jan Oblak fra Benfica.

Begge har blitt førstekeepere og begge er usikre på sin fremtid. – Begge har drøyd med å signere forlengelse på sine kontrakter som går ut neste sommer. Den spanske landslagskeeperen David de Gea har uten å spesifisere klubb ønsket seg tilbake til Spania, mens Jan Oblak bare er generelt usikker og har vært aktuell for flere klubber i Bundesliga og Serie A. – Det eneste han har avvist er Paris Saint-Germain.

De har begge i mange år befunnet seg på topp ti lister over verdens beste keepere.

LES: Erik Hamrén er tilbake!

Jeunes Footuex skriver i dag at Manchester United er svært interessert i Atletico Madrids sisteskanse og skal se på han som en god erstatter for David de Gea. – Sjefene på Old Trafford vil gå etter 29 åringen selv om de mot formodning skulle få en forlengelse, i løpet av de 11 sesongene som David de Gea har spilt for Manchester United har de flere ganger i perioder vært usikker på om de fortsetter.

Jan Oblak skal fristes med gigantlønn på 18 millioner euro, noe som er ganske nøyaktig det dobbelte av det han tjener i Atletico Madrid.

Marca på sin side melder at det i løpet av høsten skal være møter for å finne ut av om at det bytte kan skje allerede i vintervinduet eller om det er best å vente til begge stjernekeeperne er klubbløse.

LES: Planlegger raid som vil skape fotballjordskjelv i Premier League