Jo Inge Berget

Malmö som ser på seg selv som en av de tre store i Allsvenskan var ikke fornøyd med hvordan ting gikk denne sesongen og har hentet inn Åge Hareide fra sin pensjonstilværelse for å lede klubben ut året. – Styreleder Anders Pålsson har jobbet intenst med å få klubbens norske viking Jo Inge Berget til å signere en forlengelse, men det er ikke aktuelt før han vet hvem som blir klubbens nye permanente trener. Helst vil han ha Åge Hareide.

Det kan bli vanskelig Hareide som pensjonerte seg før sesongen fra hovedtrenerjobben i Rosenborg er innstilt på en kort redningsaksjon. Fra neste sesong skal etter planen jobben over på andre hender.

Les: Frister David de Gea erstatter med gigantlønn

I kveld møter Union Saint-Gilloise i andre runde av gruppespillet i Europaligaen.

I et intervju med Aftonbladet snakker Jo Inge Berget om sin framtid i Malmö. Den er usikker. Nordmannen har inntatt en avventende holdning, til tross for at samtaler om en ny avtale har pågått en stund. «Jeg vil se hva som skjer. Det har skjedd noen ganger nå at det har kommet inn nye trenere som ønsker seg nye spillere. Vi får se hvem det blir, hva slags trener, hva han vil og hvilke spillere han vil satse på før man bestemmer seg»

Han har spilt for Malmö i sju sesonger. Totalt har hadelendingen hatt fem ulike hovedtrenere og to midlertidige trenere i løpet av den tiden. Hvem som blir den neste, er usikkert.

– Skal vi starte på nytt med mye ungdom og fjerne de gamle (spillerne) igjen? Eller hvordan blir det? Man får avvente og se hvordan det blir, sier Berget.

LES: Erik Hamrén er tilbake!

Han vedgår at det kan bety at fotballframtiden ikke blir besluttet før kontrakten hans er nesten utløpt.

Berget ser gjerne at Hareide fortsetter.

– Ja. Jeg liker Åge, og jeg tror Åge liker meg. Så det er en bra match, sier han.

Malmö er tydelige på at nordmannen er ønsket med videre.