Franck Ribery og kompis Arjen Robben

Det er en av fransk fotball aller tydeligste karakterer som nå midt i sesonger har funnet ut at nok er nok. – Hans tøffe image kommer ikke bare av at han overlevde en bilkrasj med alvorlige skader og arr i ansiktet, men også hvordan han spiller fotball som om hvert sekund på banen var hans siste.

Den 39 år gamle venstrevingen var en av den tyske storklubben Bayern Münchens aller viktigste spillere i 12 sesonger. Han vant hele 9 Bundesligatitler, diverse turneringer inkludert Champions League. – Totalt ble det 24 troféer. Franck Ribery ble sett på som en av de aller beste i sin generasjon. I 2013 var han sammen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo på siste tre shortlist til Ballon d’Or.

Sommeren 2019 da hans kontrakt gikk ut på dato var Ribery klar for å legge opp, men Fiorentina klarte å overtale han til å fortsette.

Les: Tilbyr kontrakt til Toni Kroos!

For drøyt et år siden gikk ferden videre til Salernitana, hvor det denne sesongen bare har blitt to kamper. «Ballen har stoppet. Følelsene inni meg har ikke gjort det»

LES: Manchester United er definitivt ikke ferdig hos Ajax

Ribery er mest kjent for sin tid i Bayern München mellom 2007 og 2019, men har også bakgrunn med spill i Marseille, Galatasaray, Metz og Fiorentina.

Les: Må bla opp 400 millioner for å signere Champions League-helt