(c) Bilde: IK Start: Mohamed El Makrini

Rart hvordan en kamp kan gjøre en så stor forskjell, I går vant Start bunnkampen mot Aalesund og klatret med det opp til en kvalikplass i Eliteserien, mens Aalesund med nytilsatt hovedtrener Lars Arne Nilsen befinner seg enda lenger nede i gjørma på en desidert sisteplass.

Det var i går, i dag melder Start at de har hentet inn en meget erfaren midtbanekriger fra Kilmarnock i skotsk Premier League. 33 år gamle Mohamed El Makrini kommer inn som en meget nødvendig erstatning for Afeez Aremu som nå er tyske St. Pauli.

Les: Skjønte noe var på gang da Starts viktigste spiller ikke var med i troppen mot Vålerenga

Mohamed El Makrini har lang erfaring fra nederlandsk toppfotball, og har også spilt i danske Odense Boldklub (OB).

«Vi er veldig glade for å få inn en erfaren spiller som El Makrini. Vi solgte nettopp Aremu og da var det viktig å få inn en spiller som kan styrke oss i midtbaneleddet» sier sportslig leder Atle Roar Håland til Start sine sider.

El Makrini startet karrieren i Den Bosch før han gikk videre til SC Cambuur i 2011. Han var med på å spille Cambuur opp i øverste divisjon, og ble også kaptein på laget. Etter to sesonger i Eresdivisjon ble solgt til OB i dansk Superliga.

Les: Endelig en deal! Manchester United parkerer Barcelona og Tottenham

Der ble han en viktig brikke på laget og markerte seg blant annet med å være spilleren som løp mest av alle i dansk toppserie i 2016.

I januar 2017 gikk turen tilbake til Nederland, denne gangen til Roda. Etter halvannet år i Roda gikk El Makrini til Skottland og Kilmarnock. Neste kapittel i karrieren skriver på Sørlandet.

  • Jeg gleder meg til å komme i gang og til å hjelpe klubben i siste del av sesongen for å berge plassen i Eliteserien, sier El Makrini.

Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

  • Jeg er en hardtarbeidende midtbanespiller som gir alt på banen. Jeg har mye erfaring og håper å kunne hjelpe de unge spillerne på banen, sier han.
  • Jeg føler meg i god form, jeg har vært gjennom en hel sesongoppkjøring med Kilmarnock