Ryan klar for FCK. (foto: fck, twitter)

Det er noe med FC København og keepere. Først overbevises et av talentene hos Liverpool å velge den danske hovedstadsklubben, nå signeres en keeper som skal bruke oppholdet for å spille seg i form før VM-sluttspillet.

Kamil Grabara ble hentet til Liverpool i 2016/17-sesongen fra polske Ruch Chorzow og fikk sitt opprykk til førstelagstroppen i 2018/19-sesongen. Den unge polske keeperen trente fast med gjengen til Klopp, og fikk sin debut i en vennskapskamp mot Tranmere Rovers i juli 2018. To måneder senere nådde Grabara benken for første gang i cupkampen mot Chelsea, men ble værende på benken. Etter dette bar det på utlån til danske AGF (to runder) og Huddersfield, før Liverpool bestemte seg for å slippe keeperen i 2021. Femårskontrakt ble signert med FCK, og brukte under året på å bryte den danske superligaens mer enn tyve år gamle rekorden med clean sheets.

LES: Bekreftet: Tidligere Manchester United-keeper Sergio klar for «et skritt videre i karrieren»

Denne sesongen har startet med skade på den polske keeperen. En ansiktsskade holder Grabara ute til midten av september (transfermarkt), FC København har vært på hastig reise rundt i Europa for å finne en erstatter.

Mathew Ryan har skjønt at arbeidsforholdene er perfekte hos FC København for en keeper som har levd i skyggen hos de store klubbene. Den australske keeperen hentes fra Real Sociedad der det har blitt smått med spilletid. Ryan forlot «Down Under» i 2013, og har siden vært på rundreise i Europa:

Club Brugge – 102 kamper

Valencia – 23 kamper

Genk – 24 kamper

Brighton – 122 kamper

Arsenal – 3 kamper

Real Sociedad – 9 kamper

Australia har kvalifisert seg til VM, Ryan skal spille seg i posisjon før mesterskapet. For Grabara kan dette bli en brysom konkurrent om spilletiden etter skadeavbrekket, for FC København en utmerket situasjon med to keepere som kjemper om hvert eneste spilleminutt på kamparenaen.

LES: Premier League-ikonet Alan Shearer har allerede skjønt at den uslåelige rekorden står i fare for å ryke