Roberto Martinez.

Som landslagstrener for Belgia hadde Roberto Martinez gedigen suksess (helt frem til VM i Qatar), der Belgia inntok toppplassen på FIFA-rankingen. Etter nedturen i VM 2022 valgte Martinez å trekke seg, siden januar 2023 har han ledet Portugal. Nå jobbes det for å overbevise Martinez om å returnere til klubbfotballen for en av verdens største klubber.

Liverpool, Bayern München og Barcelona er alle på jakt etter erstatter for neste sesong. Footballtransfers «can confirm» at Barcelona har tatt kontakt med Martinez om å ta over jobben etter Xavi. Ifølge Footballtransfers er tilbudet en ettårskontrakt med opsjon på ytterligere sesong. Det spesielle er at Martinez får muligheten til å gjøre Barca-jobben samtidig som at han leder Portugal (den var ny).

LES: Liverpool-legenden Dirk Kuyt kjøper seg inn i engelsk klubb

Med EM-sluttspill i juni kan det bli rimelig hektisk for spanjolen, som tidligere har ledet Swansea, Wigan og Everton før han tok over det belgiske landslaget for en seksårsperiode. Høres ut som sportsdirektør Deco og Barcelona er veldig ivrige etter å overtale Martinez om å ta over jobben til Xavi – og at avgjørelsen tas i god tid før EM-sluttspillet i juni.

ENGELSKE KLUBBER: Ingen av de 19 Premier League-klubbene har en så kjip situasjon som Newcastle