Erling Braut Haaland

Borussia Dortmund har vunnet løpet om å signere Erling Haaland fra Red Bull Salzburg, noe som er en stor strekt i regningen Manchester United som var villige til å betale mye mer både i overgang og i lønn.

Tidligere i dag gikk det rykter om at det var Juventus som ville lande signaturen til Haaland, dette på grunn av agent Mino Raiola sin gode relasjon til Serie A klubben og tilsvarende dårlig til sjefene på Old Trafford.

Les: Manchester United blar opp 880 millioner pluss to millioner i ukelønn

 

Dortmund skal ha betalt bare 18 millioner pund for 19-åringen, med spilleren som signerte en avtale for å holde ham på Westfallonstadion til sommeren 2024. Han antas å ha signert en avtale verdt 130.000 pund i uken.

Haaland, sønn av tidligere Leeds og Manchester City-stjernen Alf-Inge Håland, spilte for Solskjær i Molde og mange så det som en sterk faktor for å hjelpe United til å vinne løpet for å signere ham.

Les: Først røk Thierry Henry, så Leonardo Jardim, har ansatt Spanias ex landslagssjef

Imidlertid var Solskjær forsiktig da han ble spurt om sjansene deres for å signere ham tidligere denne måneden, og sa: «Det har vært mange spekulasjoner, og du vet at jeg ikke vil snakke om det, men han har hatt en flott karriere i Salzburg, så han vet hva han vil gjøre. ”

Men spilleren har tilsynelatende fulgt rådene fra faren som hadde ønsket at sønnen hans skulle videreføre spillet sitt i Tyskland før en fremtidig overgang til Premier League.

Haaland Snr sa: “En dag ønsker Erling å spille i Premier League. Jeg vet ikke når timingen vil være ideell.

«Vi ligger foran vår egen karriereplan, men det er en veldig tøff liga.»

United hadde gjort spissen en prioritert signering i januar med Solskjær ivrig etter å styrke sine angripende alternativer i vintervinduet.