Jack Harrison

På den første dagen i det nye året tar West Bromwich imot Leeds på The Hawthorns  til toppkamp. -Leeds topper Championship med 51 poeng samme som West Bromwich etter en målfest av dimensjoner.

Leeds vs Birmingham 5-4

Avgjørelsen kom på overtid og bare i de siste 10 minuttene fikk vi oppleve fire mål. – Det er to lag som rykker direkte opp og slik det ser ut nå nærmer det seg en avgjørelse på det.  – Leeds var foran søndagens andreplass i Championship, hele åtte poeng foran Brentford på tredjeplass. Leeds besøkte Birmingham, som lå midt på bordet.

Les: Verdens første veganske fotballklubb har fått grønt lys for trestadion

Gjestene måtte bare bruke et kvarter for å ta ledelsen. Jack Harrison tok ballen med seg over en halv bane før han fant Helder Costa, som kjølig satte opprykkskandidatene foran.

Noen minutter senere var Harrison til og med i rollen som etterbehandler. Birmingham kunne ikke tømme ballen ordentlig, og Harrison kunne sende ballen i mål.

Imidlertid fikk Birmingham redusert etter en halv times spill. 16 år gamle Jude Bellingham tok ballen med seg før han sendte ballen i mål.

Etter en times tid ble hjemmelaget foran. Etter et hjørnespark klarte ikke Leeds målvakt Kiko Casilla å holde ballen, og Lukas Jutkiewicz headet ballen inn i feltet.

Leeds ga seg ikke, og med tjue minutter igjen tok de tilbake ledelsen. Luke Ayling fikk ballen til å sprette en gang, før han uimotståelig hamret ballen i mål. Et ekte drømmetreff for 28 år gamle høyrebacken.

Med syv minutter igjen av kampen utlignet Birmingham til 3-3 etter en feil fra Casilla, noe som betydde at Jeremy Bela kunne headet ballen i mål.

3-3-stillingen holdt imidlertid bare ett minutt før Leeds igjen var foran, denne gangen takket være Stuart Dallas.

På overtid ble Jutkiewicz en doble målscorer, og da så det ut som en poengdeling. Men dypt inne på overtid scoret Wes Harding i sitt eget nett, og da endte den vanvittige kampen med en 5-4-seier for Leeds, som nå topper mesterskapet.

Les: Manuel Pellegrini har fått sparken

Preston var også i aksjon i Championship søndag, der de hadde besøk av Reading. Bortelaget gjorde to kjappe mål i første omgang av John Swift og Lucas Joao, og de kunne gå til pause med en 2-0 ledelse.

Det ble ikke scoret ytterligere poengsum i andre omgang, og dermed tapte Preston terreng i toppkampen.

Birmingham – Leeds 4-5
Championship
15′ 0-1 Hélder Costa
21′ 0-2 Jack Harrison
27′ 1-2 Jude Bellingham
61′ 2-2 Lukas Jutkiewicz
69′ 2-3 Luke Ayling
83′ 3-3 Jérémie Bela
84′ 3-4 Stuart Dallas
90′ 4-4 Lukas Jutkiewicz
90′ 4-5 Wes Harding