Casper Ruud

Det var en særdeles overlegen norsk tennisstjerne Casper Ruud som i går beviste hans 22.plass på verdensrankingen ikke er en tilfeldighet og at det er mer i vente, mye mer.

I går slo han verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i strake sett i Madrid Masters.

Les: Napoli har på plass erstatteren til Gattuso

Det tok litt tid før «feiingen» kunne starte Ruud hentet hjem det første settet etter en jevn batalje på grusen i Madrid med 7-6 (7-4). Deretter brøt han grekeren, holdt sine egne server og vant 6-4.

Det åpnet med at begge holdt servene sine i første sett. Ruud hadde færre problemer enn Tsitsipas i egne servegame i begynnelsen, men Tsitsipas tok etter hvert mer og mer kontroll i egne game. På 6-5 til Ruud var nordmannen to poeng unna å bryte, men Tsitsipas sikret seg tiebreak.

Les på F7: Perfekt for deg som vil gå tur med fisken din!

I tiebreaket fortsatte de i samme spor fram til Ruud brøt til 4-3. Deretter holdt han egen serve og økte til 6-3. På den andre av de tre settballene gikk det veien for Ruud.

I det andre settet startet det som det første: Begge hadde god kontroll i egne servegame fram til 3-3. Da klarte Ruud å bryte til 4-3. Han fortsatte det solide spillet i egen serve og gikk til slutt seirende ut.

Tsitsipas hadde vunnet ti og tapt bare én kamp på grus denne sesongen. Den 22 år gamle grekeren har vært i god form og vant også sin første Masters 1000-tittel i Monaco. I Barcelona hadde han matchball mot Rafael Nadal i finalen, men tapte til slutt.

Ruud og Tsitsipas hadde aldri møtt hverandre i ATP-sammenheng før torsdag kveld. I 2016 vant Tsitsipas en kamp på tiebreak da begge var juniorer.

I kvartfinalen fredag venter 23 år gamle Alexander Bublik fra Kasakhstan. Han er nummer 44 på verdensrankingen.