Alexander Sørloth under oppvarmingen før kampen mot Østerrike i Nasjonalligaen. Foto: Joakim Johansen /Sporten.xom

Den norske landslagsprofilen Aleksander Sørloth (24) skal være på vei til legesjekken hos RB Leipzig.

Like over klokken 09:00 kom nordmannen ut fra hotellet i Leipzig. Han dro avgårde i en bil som ventet utenfor hotellet. Det har lenge vært en viss uro rundt overgangen til Bundesliga-klubben. Først var det planlagt en legesjekk allerede i løpet av mandagen, men så kom kontrabeskjeden om at den er utsatt med en dag eller to.

TV 2s reporter på stedet møte en ordknapp Sørloth på vei til legesjekken.

– Gleder du deg til å bli presentert som RB Leipzig-spiller?

– Ja, svarte Sørloth bekreftende.

Overgangen kan bli bekreftet i løpet av dagen, senest innen morgendagen. Alexander Sørloth vil skrive under på en kontrakt med forrige sesongs Champions League-semifinalister. TV 2 får opplyst at nordmannen skal ha vært treningsanlegget (mandag), for å snakke med klubbledelsen.

Her: Aleksander Sørloth i bilen på vei til Helios Klinikken i Leipzig. Foto: Rico Thumser

Les: En stjerne er født, se opp tyskland

Ikke alle er like glad for overgang til en slik klubb. Men for spilleren selv, vil den overgangen være ett riktig veivalg for hans utvikling. samtidig for Alexander Sørloth et av de mest spennende trenerne i fotballverden i Julian Nagelsmann.

Skal erstatte Werner

Klubben har vært ut etter en erstatter for Timo Werner som ble solgt til Chelsea og dermed var klubben uten en målscorer. Bundesliga-klubben har vært lenge vært interessert i nordmannen, og nå ser det ut til at Julian Nagelsmann får sitt førstevalg i form av Alexander Sørloth.

Les: Lokalavis: landslagsprofilen på medisisnk sjekk mandag


Går mot slutten

Etter helgens kamp kommenterte Leipzig sjefen at klubben var på oppløpssiden i forhold til en overgangen (i Sørloth-saken), sa Leipzig-sjef Oliver Mintzlaff til tyske Sky ifølge avisen Bild etter 3-1-seieren over Mainz søndag.

Nagelsmann

Før helgens serieåpning fikk Julian Nagelsmann spørsmål om nettopp nordmannen. Her ble han beskrevet som en høy interessant spiller for klubben. Hvor der blant annet kom spørsmål, om nordmannen er innlosjert på stadion.

– Sørloth er sikkert en spiller som kan hjelpe oss. Han scoret mange mål forrige sesong. Kan han opprettholde den uttellingen i Bundesliga, ville det vært flott, sa han.

Les: Bekreftet Morata, følger Bale og Zlatan