Med 1-2 var alle muligheter åpne for Arsenal før den andre kampen i Europaligaens semifinale. Roma reddet litt av æren mot United, men det skulle vise seg at Martin Ødegaard og gjengen endte med å levere en snorkende tam forestilling.

For Villareal ble 0-0 på torsdag og 2-1 totalt billetten til klubbens første Europaligafinale noensinne. All honnør til manager Unai Emery som fikk vist Arsenal-supporterne at han ikke er helt ubrukelig, tvert imot.

Les: Sky Sports: Aguero i forhandlinger

For Arsenal sin del, så det nesten ut som alt bråket rundt superliga, eiere og Spotify-fremstøtet har tappet spillerne for energi. Arsenal-legenden Lee Dixon kommenterte hos BBC, og ble matt av å se den manglende intensiteten til spillerne.

I første omgang hdde Dixon mest lyst å løpe ut på banen og tuppe Arsenal-spillerne i setemuskelaturen (som det litt finere heter).

– Kampen mangler intensitet fra Arsenals side. De trenger et mål. Kom igjen, da! Jeg forstår at de skal være tålmodige og spille sitt eget spill, men da Martin Ødegaard skulle ta en corner, så ruslet han bort dit. Hva er det han driver med? Kom deg bort dit og sett dem under press, kom det Dixon.

Les på Engelske klubber: Blar opp en milliard

Arteta var som de fleste slagne hærførere knust, i kombinasjon med at han mente Arsenal var best.

– Vi er knust. Virkelig skuffet, men vi må gratulere Villarreal. Vi forsøkte alt vi kunne helt til siste minutt. Jeg synes vi fortjente å vinne denne kampen, men marginene definerer denne kampen, sa Arsenal-manageren til BT Sport.

Les: Solskjær har nådd det første målet!