Benfica-treneren for de gode tidene. (foto: Benfica, twitter)

Da Casper Tengstedt ble hentet fra Rosenborg og Andreas Schelderup fra Nordsjælland i januar, var det til en av Europas beste klubber de siste ti årene til å identifisere ungt talent, utvikle dem og selge videre for uhorvelig store summer: Ederson, Ruben Dias, Joao Felix, Darwin Nunez, Enzo Fernandes. Nå var det tur for en dansk eliteseriespiller og en bodøværing å hentes til Benfica. Det har likevel tatt tid før Champions League-klubben har satt de to i arbeid.

Da den tidligere RBK-spissen og Schelderup ble sendt ut på banen i ligakampen mot Maritimo (0-3 seier), var det for bare ett fattig minutt. Dette minuttet er likevel et viktig signal for 22-åringen og 18-åringen.

LES: Arsenal sparte trillebårlass med pund

Benfica-trener Roger Schmidt forteller hvorfor det har tatt noe tid før Tengstedt og Schelderup har fått sjansen på kamparenaen.

-De var nødt til å vente i lang tid, men nå er det første skritt tatt. Da de kom, sa jeg at det ville ta opp mot åtte uker, da det var noen fysiske problemer. Laget har også andre spillere som har fortjent å spille, så de var nødt til å være tålmodige – det er normalt, sier Schmidt ifølge Abola.

Så kommer uttalelsen de to må ta med seg videre.

-Men det var godt for dem å spille første gang for Benfica. Vi ser på dem som to virkelig gode spillere for fremtiden, sier Benfica-treneren.

LES OGSÅ: «Pogba skulle spille i dag, men sånn er livet»

Da smaker selv bare ett minutt på kamparenaen godt. De to gutta spiller tross alt på et av Europas beste angrepslag denne sesongen, nå er de trent opp til den fysiske formen Roger Schmidt forventer av en Benfica-spiller.

Moroa kan starte.