Trossard har skjønt arbeidsbeskrivelsen hos Ødegaard. (foto: arsenal, twitter)

Det var tungt for Arsenal-supporterne å se Todd Boehly fly deres Mykhailo Mudryk til London og dra på ham Chelsea-drakta i januar. Under to måneder senere er det bare brede glis å spore i Arsenal-leiren.

For de endte opp med Leandro Trossard. For 26 millioner pund har Arsenal skaffet seg en som allerede behersket spill i verdens tøffeste liga hos Brighton, overgangen til å bære Arsenal-drakta har gått glimrende. Mikel Arteta trengte forsterkninger som ville gi resultater denne sesongen, Trossard var på fra dag én.

LES: Dukket heller ikke opp til søndagens kamp

På søndag var belgieren i det umulige hjørnet med hattrick-assists i Premier League-kampen mot Fulham, alle i første omgang. Dermed skrev Arsenal-spilleren seg inn i Premier League-historien som den eneste spilleren med denne bragden.

Etter kampen var Arteta full av lovord.

-Det er fotballintelligens. Han har virkelig vært dyktig til å forstå med en gang hva vi ønsker, hva vi trenger. Han har løst det virkelig bra, sa Arsenal-manageren ifølge Goal etter kampen.

Og spilleren Arsenal gikk glipp av, som Chelsea dro frem 88 millioner pund for? Mudryk jobber fortsatt med å akklimatisere seg, så langt har det blitt syv innhopp med en assists i siste kamp mot Leicester (1-3 seier).

LES: «Han skulle spille i dag, men sånn er livet»

For Arsenal har Chelseas kapring av Mudryk-signeringen og kjøpet av Trossard vært en et udiskutabelt blinkskudd.