Som vi digget spanjolen i Liverpool-drakta. (foto: liverpool)

Alonso har båret drakta til Liverpool, Real Madrid, Bayern München og spanske landslaget. Da har du fått med deg det meste i løpet av en atten år lang karriere. Nå er 40-åringen på vei tilbake til fotballsirkuset i Bundesliga.

Liverpool-supporterne husker fortsatt godt sin defensive midtbanespilleren. Spanjolen var del av Liverpool-laget som vant Champions League i 2004/05-sesongen. Alonso satte støvlene på hylla i 2017, gikk over i en trenerkarriere, først som ungdomstrener hos Real Madrid, senere som trener for Sociedads B-lag.

LES: Tuchel takket nei til jobbtilbud

Det er ikke noe nytt at Alonso er linket til trenerjobb i Bundesliga, han var inne i blidet til jobben hos Gladbach, men endte med å bli hos Real Sociedad. Ifølge ESPN er Alonso denne gangen toppkandidat til den snart ledige jobben hos Bayer Leverkusen.

Tålmodigheten med Gerardo Seoane begynner å bli tynnslitt (som det blir når seirene uteblir). Nestsist i Bundesliga med 5 poeng på 8 kamper, på tirsdag ble det 2-0 tap mot Porto i Champions League. Ifølge ESPN er Xabi Alonso på toppen av ønskelista til Bundesliga-klubben når (ikke hvis) Seoane for den formelle beskjeden om å rydde pulten.

LES OGSÅ: Football-Insider: Noe stort på gang hos Liverpool

Da er ventetiden snart over, Alonso is back.

OPPDATERT: Bekreftet på onsdag kveld