Xabi Alonso

Kan ta over Champions League-klubb

Xabi Alonso har vært uten jobb siden han forlot Real Sociedad B i mai etter tre vellykkede år. ESPN skriver at han vil takke ja til utfordringen om å snu Leverkusens sesong.

DØMT: Italia ber Brasil om utlevering av Robinho

Seoane førte Leverkusen til en tredjeplass i Bundesliga i sin debutsesong i fjor, og kvalifiserte seg til Champions League, men de har slitt så langt denne sesongen.

Xabi Alonso ledet Real Sociedads B-lag til andre divisjon i 2021, og er nå favoritt for å erstatte Seoane.

Tysklands Sport1 rapporterte at Leverkusen har kontaktet Thomas Tuchel, som ble sparket av Chelsea forrige måned, men den tidligere Borussia Dortmund-treneren takket nei

Alonso, 40, er høyt rangert som et lederperspektiv. Han spilte hovedrollen som spiller for Real Sociedad, Liverpool, Real Madrid og Bayern München før han trakk seg i 2017.

Han begynte sin trenerkarriere med Real Madrids akademi før han tok over Sociedads B-lag i 2019, og førte dem til opprykk til andredivisjon i 2021 for første gang på 60 år før han dro i sommer.

Sociedad ville gjerne beholde ham som en potensiell fremtidig førstelagssjef, men den gode innsatsen til Imanol Alguacil i jobben gjorde at det ikke var et alternativ på kort sikt, og Alonso foretrakk å søke en ny utfordring.

OPPDATERT: Alonso ble ny Leverkusen-trener onsdag kveld