Donny van de Beek

Donny van de Beek, som nå er 25 år, fikk sitt definitive gjennombrudd for Ajax undre ledelse av Erik ten Hag. – «Gjennombruddet bragte midtbanespilleren til Old Trafford sommeren 2020 på en avtale verdt 39 millioner euro.

Det tok aldri helt av, bare 59 kamper spilt og utlån til Everton i vår. I sommer da gamlesjefen overtok Manchester United regnet de fleste med en bedring, Donny van de Beek fikk sjansen, men tok den egentlig ikke. Den nederlandske stjernen havnet nok en gang nedover i prioriteringsrekken, Ten Hag satset på Christian Eriksen og Scott McTominay.

Uniteds nye storsignering Casemiro har ennå ikke klart å sikre seg en plass på laget, noe som gjør det enda vanskeligere for van de Beek å få spilletid. Han har falt enda lenger bak i køen. Casemiros brasilianske lagkamerat Fred er et annet alternativ som ofte har blitt foretrukket foran van de Beek.

Nå kommer det gode nyheter fra hjemlandet, både Ajax og PSV jager van de Beek

90min melder at Manchester United har gitt van de Beek og hans representanter beskjed om at klubben ikke vil stå i veien dersom han ønsker å dra i januar.

Etter det opplyste er lån i utlandet det som er nærmest for hånden. Både Ajax og PSV Eindhoven er i dialog, men også andre klubber skal være med i jakten.

Donny van de Beeks kontrakt med Manchester United løper til 2025.

Ole Gunnar Solskjær har fått kritikk for flere av spillerkjøpene han gjorde under sin tid som United-manager. Donny van de Beek, Wan-Bissaka, Harry Maguire og nå etter hvert Ronaldo ser alle ut som kostbare Solskjær-kjøp som er overflødige Old Trafford.