Saliba viste han definitivt er klar for verdens tøffeste liga. (foto: arsenal, twitter)

Den unge franskmannen var halvveis ut døra hos Arsenal forrige sesong. Etter å ha blitt satt på vent av Mikel Arteta på førstelaget, opplevde midtstopperen å bli gitt full tillit hos Marseille. Med 52 kamper på banen for Frankrikes nestebeste klubb, fikk Saliba smaken på hvordan det kunne være. I mai var franskmannen derfor ikke særlig lysten på å returnere til London. Heldigvis tok både Saliba og Arteta det rette valget.

Unge Saliba har for flere Arsenal-supportere vært en spiller de har ventet på med store forventninger. Didier Deschamps så Salibas utvikling hos Marseille og ga midtstopperen debuten på Les Bleurs i mars i år, på fredag gjorde Arteta det samme i Arsenal-drakta.

LES: Leeds advarer Barcelona

21-åingen var på banen i testkampen i juli mot Everton som endte med 2-0 seier og clean sheet for Saliba og forsvarsgjengen, da ante vi at noe var på gang når Arteta skulle kommentere Salibas fremtidsutsikter i Arsenal-troppen.

-Han er et forrykende stort talent som har vist hva han kan i Marseille. Måten forholdet vårt startet på var ikke optimalt, men planen var alltid å kjøpe ham og sende ham på utleie. Vi har forsøkt å forberede ham på den best mulige måten til å møte Premier League, sa Arteta til TalkSport.

På fredag i Premier League-debuten mot Crystal Palace var Saliba på fra start. Arsenal gir på twitter en dekkende beskrivelse av prestasjonene til Sailba denne fredagskvelden med en råsterk 0-2 seier mot Palace: «Our Man of the Match tonight?»

For en debut etter en kronglete reise for Saliba! Det er igjen en påminnelse på at en fotballspiller (og spesielt midtstopper) har godt av å bruke tid på å utvikle seg. For William Saliba har veien til Premier League-debut tatt gruelig lang tid, vi velger å minne franskmannen på at han fortsatt bare er 21 år ung. Gratulerer!