Høyt oppe! (foto: arsenal, twitter)

United-legende og fotballprater for Sky Sports, Gary Neville, har ingen tro på Arsenal denne sesongen. Han mener han så den manglende erfaringen gjengen fra Emirates hadde, da de «ga fra seg» Champions League-billetten til Tottenham i de siste rundene. Etter dette har unge Arteta i tillegg valgt en norsk 23-åring som kaptein.

-Jeg er bekymret for erfaringen (hos spillerne) og en ung manager. For å være ærlig, det er ikke ubegrunnet. Bevisene står der foran oss. Forrige sesong skulle Arsenal ha avsluttet på topp fire, men erfaringen til Conte og Spurs-spillerne, i kampen på Tottenham Stadion var det alarmerende hvor naive Arsenal var og hvor kort de kom (0-3 tap)… Erfaringen er der fortsatt ikke, verken på banen eller utenfor, fortalte Neville til Overlap YouTube Channel før fredagens kamp.

Arsenal åpnet Premier League-ballet mot Crystal Palace ledet av en Arsenal-legende. Patrick Vieira hadde et helt annet syn på gamleklubben før sesongstart: «Denne sesongen kan Arsenal bli en tittelkandidat», sa franskmannen til BBC før kampen.

LES: Braithwaite spiller «High Stakes Poker» med Barcelona

Etter en solid preseason-oppkjøring der tre kamper mot Everton, Chelsea og Sevilla totalt endte med clean sheet og 12 scoringer til Arsenal, mener vi det er noe skikkelig spennende på gang hos Arteta, på fredag kom den første testen.

Det ble ingen scoringsfest som i testkampene, men enda viktigere: Arsenal presset fra start på bortebane, fikk inn en rask scoring etter hjørespark som nykommer Zinchenko kraftfullt sendte videre på skallen til Martinelli og 0-1, fulgte opp med flere sjanser, stanset Palace i andre omgang da de fikk opp dampen, viste at ballstopper Aaron Ramsdale har det som skal til for å avgjøre kamper, og et Arsenal som presser inn en avgjørende scoring på slutten av kampen (selvmål av Marc Cuehi).

Patrick Vieira har ingen glede av å avgi poeng til gamleklubben, men i «kampen med Neville» om spådommen hvor Arsenal ender på tabellen denne sesongen, gir vi Vieira 1, Neville 0.

Nå har ikke Neville lovet han skal «spise hatten sin» (som de gjorde i good old days) hvis Arsenal kjemper seg til topp fire i Premier League, men det er ikke langt unna. Etter å ha sett preseason og sesongpremieren mener vi grinebiter Neville tar grundig feil. Kaptein Martin Ødegaard og Arsenal er definitivt i rute.