Mannen for de gode Spurs-tider. (foto: spurs, twitter)

Det er bare noen få måneder siden at Antonio Conte snakket om «mirakler» og feiret Champions League-kvalifiseringen.

Nå rettes søkelyset mot Tottenham-sjefen av andre grunner.

To tap i Premier League på rad etter en solid start på sesongen har gitt Spurs på tredjeplass fem poeng fra toppen etter å ha spilt en kamp mer.

LES OGSÅ: To skader som skaper hodepine for Conte

Newcastle som vant 2-1 på Tottenham Hotspur Stadium på søndag, og puster dem i nakken rett bak.

Conte takket nei til å kommentere Newcastles omstridte åpningsmål, og valgte å bruke intervjuet etter kampen til å tilsynelatende sende en melding til Tottenhams styre.

«Vi trenger tid og tålmodighet og, også sikkert, penger,» sa Conte til BBC Radio 5 live mens han svarte på spørsmål om Tottenhams tredje nederlag på fem Premier League-kamper.

Så sent som i august sa Conte at Spurs trengte minst to overgangsvinduer til for å konkurrere om Premier League-tittelen.

Italieneren, som fikk jobben i november 2021, gjentok budskapet sitt etter Newcastle-nederlaget og sa at Spurs «trenger tid» for å forbedre kvaliteten på troppen.

SISTE: Varane har fått svar på MR-skanningen

Spurs manglet Richarlison, Dejan Kulusevski, Cristian Romero og danske Pierre-Emile Hojbjerg på grunn av skade.

«Min eneste bekymring for øyeblikket er at vi må prøve å krysse fingrene og ikke få flere skader fordi vi ikke er et lag med en så dybde på laget som skal spille i Premier League og Champions League, men dette er ikke noe mot klubben, la Conte til.

«Det er helt sikkert spillere som trenger å hvile i to dager for å komme seg, fordi vi har spillere som for dem var syv kamper på rad, og vi har ikke muligheten til å rotere i dette øyeblikket.

«Når jeg snakket før, sa jeg alltid se, vi har nettopp startet prosessen for Tottenham for å bringe Tottenham i den beste posisjonen til å være mer konkurransedyktig for å kjempe for noe viktig, vi har nettopp startet.

«Av denne grunn må vi takle denne situasjonen. For meg er det ikke lett, det er ikke enkelt, men vi må takle og håndtere situasjonen med erfaring og holde sammen.»