N'Golo Kanté

N’Golo Kante vokste gradvis og ble en av de beste defensive midtbanespillerne i verden, fra en ydmyk start i den nedre delen av fransk fotball til en Premier League mester med både Leicester og Chelsea.

Men han er nå 31, og enda viktigere, stadig mer skadet, med kne- og hamstringproblemer som hindrer fremgangen hans på Stamford Bridge. Kante er på utgående kontrakt hos Chelsea som han har spilt for siden 2016.

Paris Saint-Germain vet de har verdens beste medisinske apparat og sitter pr akkurat nå i førersetet for å «overta» N’Golo Kante.

Les: Norge har opplagt en ubenyttet resurs i MLS

Chelsea trenger alternativer og her er fem sannsynlige:

Frank Kessie
Franck Kessies Barcelona eventyr ser ut til å være over før det har startet. Ivorianeren kom til Blaugrana gratis fra AC Milan i sommer, men har raskt falt bak unge Gavi og Pedri på midtbanen, og det faktum at Frenkie de Jong mot alle odds blir værende heller ikke har hjulpet saken hans.

Kessi er den spilleren som ligner mest på Kante statistisk sett ifølge SciSports, og Barca som fikk han gratis i sommer, skal være klare til å gjøre en fortjeneste for en gangs skyld og har satt prisen til «beskjedne» 40 millioner euro.

Mohamed Camara
Mohamed Camara har fått en pangstart i Monaco siden han byttet ut Red Bull Salzburg med fyrstedømmet i sommer, og har blitt en fin erstatning for Aurelien Tchouameni, som dro til Real Madrid for €100 millioner.

Monaco som nesten aldri holder på spillerne sine når det kommer et betydelig bud på dem. Chelsea vil trolig måtte gå over 18 millioner euro som er verdsettelsen til Transfermarkt.

Naby Keita
Liverpool spiller Naby Keita har, i likhet med Camara, en lignende profil som Kante – et lavt tyngdepunkt og en fordel på begge sider av ballen. Han er også, i likhet med Kante, på utgående kontrakt.

Keita til Chelsea ser litt usannsynlig ut i og med fem stort sett gode år på Anfield.

Denis Zakaria
Selvfølgelig kan Chelsea bare gjøre Denis Zakarias låneavtale fra Juventus permanent. Den sveitsiske midtbanespilleren ble signert som dekning for Kante av Thomas Tuchel, dager før tyskeren ble sparket av den nye eieren Todd Boehly.

Zakaria er ennå ikke med under Tuchels etterfølger, Graham Potter, selv om den nye mannen nylig snakket ham opp. «Han er et viktig medlem av laget,» sa han. «Han er tålmodig og prøver å hjelpe laget fra siden for øyeblikket. Han venter på en sjanse.»

Billy Gilmour
Sist, men på ingen måte minst, er Billy Gilmour, som en gang ble sett på som Chelseas mest lovende akademikandidat. Den unge skotten var desperat uheldig i sommer da han flyttet til Brighton i jakten på fast spilletid for et førstelag dager før Potter gikk den andre veien.

Potter vurderer tydelig Gilmour, og hvis kjøper tilbake en spiller vurdert til €13 millioner du solgte for €10,7 millioner, for «10 minutter siden» kan være uortodoks, kan det vise seg å være en større feil å ikke forene Potter og Gilmour en gang og for alle.

LES: Matt O’Riley skal hentes til Premier League