Jakob Glesnes har fått noe å henge opp på veggen

Den tidligere Strømsgodset og Sarpsborg 08 backen Jakob Glesnes fikk sin debut for U21 landslaget i oktober 2016 og har sittet på benken i en EM kvalifiseringskamp mot Romania i 2019. – I januar 2020 dro han til USA og Philadelphia Union og vokste seg stor.

Fra å være langt nede på lista til landslagssjef Ståle Solbakken vil han helt sikkert med nattens nyhet klatre oppover, vi i Sporten.com mener Jakob Glesnes som har blitt en svært rutinert forsvarsspiller burde klatre helt inn i troppen.

LES: Matt O’Riley skal hentes til Premier League

I natt ble Jakob Glesnes ble kåret til årets forsvarsspiller i MLS. Vi vet nivået er lavere i MLS enn de fire store ligaene, men likevel en stor prestasjon fra en norsk fotballspiller som er nesten glemt her hjemme. – På tide å følge bedre med !!

I siste serierunde trengte Union en seier for å være sikker på å bli beste lag i Eastern Conference og slo Toronto FC med 4-0. Det ga walkover i første sluttspillrunde og hjemmefordel i de neste.

Les: Erik ten Hag presser på for sin favoritt, men får denne gangen konkurranse fra Liverpool

Union slapp inn færrest mål (26) av samtlige lag i grunnserien av årets MLS-sesong, og 28-åringen spilte hvert minutt av hver kamp. Han tok en klar seier i avstemningen blant spillere, trenere og medierepresentanter. Glesnes er den første Union-spiller som vinner prisen.

Klubbkamerat Andre Blake er kåret til årets keeper, en pris han vant for tredje gang.

Walker Zimmerman fra Nashville SC har vunnet prisen som beste MLS-forsvarer de to siste årene.

Torsdag tar Glesnes og Union imot Cincinnati i MLS-sluttspillets kvartfinale.