Det har vært noen slitsomme uker som endte godt for den danske spissen Martin Braithwaite. – Han ble presset ut av Barcelona for at de med elendig økonomi kunne kjøpe og melde opp nye superstjerner. Til slutt landet de på et kompromiss.

31 åringen trives godt i byen Barcelona og kunne, hvis gjerne fortsette å bo der. – Med en avtale med RCD Espanyol de Barcelona godtok han å terminere avtalen for halvparten av det han opprinnelig krevde av Barcelona.

februar 2020 fikk Barcelona lov til å utløse utkjøpsklausulen på €18 millioner i Braithwaites kontrakt med Leganés lenge etter vinterens overgangsvindu var lukket. – Nødløsningen kom etter omfattende skader i troppen, og det var en nødløsning som faktisk virket.

Les: Der kom endelig Ross Barkley signaturen

Men – Barcelona som jakter de største stjernene om dagen var ikke i stand til å balansere budsjettet og melde opp sine nykjøpte stjerner uten å kvitte seg med spillere som ikke var så sexy lenger. Samuel Umtiti, Oscar Mingueza og Riqui Puig. Ja, det er noen av spillerne som Barcelona kvittet seg med i sommer.

Totalt har Martin Braithwaite scoret ti mål på 58 kamper i Barça-trøya siden han signerte fra Leganés våren 2020. Danskens kontrakt løp til 2024.

Målformen er tydeligvis ikke mistet til tross for all kranglingen»!.

I et 83 minutt i sin debut for Espanyol mot Athletic Bilbao på bortebane kom Martin Braithwaite med kampens eneste mål.

«Har mål i beina»


– Jeg var litt heldig, sier han ifølge Spanish Sport.

På overgangsvinduets siste dag skilte Martin Braithwaite lag med Barcelona og ifølge Cadena Cope fikk dansken 2,5 millioner euro for den brutte kontrakten. Han hadde allerede en ny klubb i baklomma og signerte for byrivaler Espanyol samme dag som bruddet kom med Barcelona.

Les: Godtar 25 millioner for å rive i stykker kontrakten og bli boende i Barcelona

På søndag debuterte Braithwaite for sin nye klubb, og det var en suksess.

Spissen ble en helt ved å svare for kampens eneste mål i det 83. minutt.

– Jeg var litt heldig, men jeg har mål i beina, sier han til Spanish Sport.

Seieren var Espanyols første i La Liga denne sesongen. Laget har sanket fire poeng så langt og ligger på 15. plass etter fire spilte kamper.