Martin Braithwaite

Det er et stort poeng at det skjer i dag, hvis danske Martin Braithwaite og Barcelona blir enige om å rive i stykker kontrakten i dag kan han bli boende i Barcelona og spille for den andre katalanske klubben i La Liga Espanyol.

20. februar 2020 fikk Barcelona lov til å utløse utkjøpsklausulen på €18 millioner i Braithwaites kontrakt med Leganés lenge etter vinterens overgangsvindu var lukket. – Nødløsningen kom etter omfattende skader i troppen, og det var en nødløsning som faktisk virket.

Men – Barcelona som jakter de største stjernene om dagen var ikke i stand til å balansere budsjettet og melde opp sine nykjøpte stjerner uten å kvitte seg med spillere som ikke var så sexy lenger. Samuel Umtiti, Oscar Mingueza og Riqui Puig. Ja, det er noen av spillerne som Barcelona kvittet seg med i sommer.

Les: Ola Kamara er Wayne Rooneys viktigste spiller

Høy temperatur i innspurten

Det har vært kjent en stund at den katalanske klubben også ønsker å kvitte seg med Martin Braithwaite, og nå er det informasjon som hevder at de er nær en løsning.

Det er Cadena Cope som melder at Braithwaite vil rive kontrakten med Barça i løpet av de neste timene. Ifølge opplysninger får den 31 år gamle dansken 2,5 millioner euro i erstatning, halvparten av det han krevde.

Det sies å pågå forhandlinger med Espanyol, mens Elche står klare med signaturpennen hvis Espanyol og Braithwaite ikke skulle bli enige.

Totalt har Martin Braithwaite scoret ti mål på 58 kamper i Barça-trøya siden han signerte fra Leganés våren 2020. Danskens kontrakt løp til 2024.

Les: Chelsea har lagt inn bud på 500 millioner!