Eric Maxim Choupo-Moting

Hva nå? spurte en rekke eksperter da Robert Lewandowski som har levert mellom 40 og 50 mål hver eneste sesong så lenge vi kan huske for Bayern München dro til Barcelona i sommer. – Vel! – ikke bare sendte den tyske storklubben Barcelona ut av Champions League de har etter en litt lurvete start etablert seg helt på topp i Bundesliga.

En som har tatt oppgaven med å score mål på alvor denne sesongen er Bayern-spissen Eric Maxim Choupo-Moting. Med ni mål på de siste kampene blir ikke savnet etter Lewandowski så stort.

Les: Gary Neville: -Han er typen manager som ikke vil dra før han vinner et trofé

Eric Maxim Choupo-Moting er født i Hamburg, men valgte i 2010 å spille for sitt andre hjemland Kamerun etter han fikk beskjed om at det tyske landslaget ikke hadde bruk for flere spisser. – Det angrer de trolig på nå rett før VM i Qatar hvor Tyskland ikke er favoritter.

Manchester United har i følge Bild fått med seg hva som skjer i Bundesliga og følger tett med, Bayern München var nemlig i tvil da de hentet Eric Maxim Choupo-Moting fra Paris Saint-Germain i 2020 og bare ga han en kortsiktig kontrakt, nå forlenget de den i fjor til sommeren 2023, men likevel, nå angrer de trolig på sine korte avtaler.

Så sent som sommer mente Transfermarkt verdien bare var 3 millioner euro, det er vanskelig å endre tankegang på en spiller som i hele sin karriere kun har gått gratis fra en klubb til en annen. I løpet av noen høstmåneder har alt snudd!.

Eric Maxim Choupo-Moting har hatt en uvanlig karriere så langt, han startet i ungdomsavdelingen til St.Pauli, gikk videre til Hamburg, så innom Nuremberg og Mainz før Schalke 04. Så igjen gratis til Stoke i 2017 hvor han ble en sesong før Paris Saint-Germain og nå endelig på topp av sitt spill i Bayern München.

En av de heteste spissene i Europa for øyeblikket.

Les: Styret samlet til krisemøte etter stortap mot Newcastle

Seks seire på rad for Bayern etter Choupo-Moting satte i gang sitt konstante stormløp på mål. Vi digger en god «underdog historie»

I Bayern München har han spilt 72 kamper, hvor han har scoret 28 mål.

Les: Jakta på Wilfried Zaha har startet for alvor