De to spanske gigantene Atlético Madrid og Barcelona var minutter fra å havne i retten, da Antoine Griezmann for tre uker siden uttrykte håp om at det faktisk ville løse seg var det fordi han hadde signalisert han ville godta et lønnskutt.

Stridens kjerne var utkjøpsklausulen, på 40 millioner euro som Barcelona mente allerede var aktivisert.

Viktig å avtale både overgang og lønnskutt samtidig

Atlético Madrid løser den franske angriperen Antoine Griezmann fra kontrakten med Barcelona og med det har avtalen som president Joan Laporta sa aldri ville skje faktisk skjedd. Til pressen sa han følgende i går kveld på spørsmål om pris: «Det er for 20 millioner euro pluss fire til i variabler»

Les: Forsøker å rykke Liverpools legendariske sportsdirektør Michael Edwards ut av feriemodus

Kontrakten med Atlético Madrid som strekker seg til 2026 inneholder en reduksjon i lønna til Antoine Griezmann, fra og med nå vil han «bare» tjene 12 millioner euro i året, noe som er en nedgang på omtrent 8 millioner.

Griezmann var i utgangspunktet bare på lån fra Barcelona til hovedstadsklubben denne sesongen, men nå har Atlético blitt enig med katalanerne om en overgang for ham, opplyser klubben på sine nettsider.

31-åringen var inne i sitt andre år på lån fra Barcelona etter at han sluttet seg til gamleklubben Atlético i fjor sommer.

Franskmannen ble tilbake i 2019 hentet til Barcelona fra Atlético for 120 millioner euro.

LES: Vil gjøre Antonio Conte til den best betalte i Premier League

Den franske angriperen har deltatt i alle kampene for Atlético, der han har scoret tre mål og delt ut to målgivende pasninger, men ikke fra start denne sesongen for ikke å ut løse utkjøpsklausulen.

Han har spilt totalt 304 kamper for klubben siden overgangen fra Real Sociedad i 2014.