Michael Edwards

Chelsea har allerede forsøkt å hente Michael Edwards til klubben som ny sportsdirektør. Chelsea-medeieren Todd Boehly har forsøkt seg i rollen og funnet ut at det ikke er så lett, han er nå, etter å ha fått noen erfaringer blir enda mer imponert over hva 43 åringen har fått til i sine elleve år på Anfield.

Michael Edwards startet som analytiker og har gått i gradene til å bli regnet som en av de aller beste sportsdirektørene. Litt ironi ligger de at de nye Chelsea eierne egentlig kom til dekket bord på det området da de overtok i sommer, direktør Marina Granovskaia gjorde også en meget god jobb.

LES: Vil gjøre Antonio Conte til den best betalte i Premier League

Edwards, som forlot Anfield i sommer etter 11 år i klubben, har vært krystallklar på at han tar fri hele denne sesongen.

Med en avtale om en teknisk direktør nesten avsluttet – Christopher Vivell har sagt ja til å bli med etter hans brå avgang fra RB Leipzig – Chelsea gjenopptar nå søket etter en sportsdirektør og valgte å kontakte Edwards nok en gang for å avklare om han kunne bli det. fristet til å gå tilbake til jobb eller ikke.

Edwards understreket at planen hans fortsatt er å utsette hans retur til 2023. 90min melder at Boehly forsøker å få til en avtale som vil få den tidligere Liverpool-sjefen til å ta ansvar for Chelseas rekruttering fra 1. juli. – Han skal også dingle en imponerende «sign on fee» som vokser jo tidligere den selvpålagte ferien avsluttes.

Chelsea eierne som kommer fra finansverden hedger sine muligheter og har snakket med flere blant annet Paul Mitchell, Monchi, Tim Steidten, Victor Orta, Lee Congerton og Luis Campos.

Chelsea trodde også de hadde inngått en avtale med Salzburgs Christoph Freund, men ble møtt med en offentlig avvisning av deres fremskritt, hvoretter Boehly har rettet oppmerksomheten tilbake til Edwards.

Edwards fikk mye ros i løpet av sin tid i Liverpool, hvor han var ansvarlig for signeringene av spillere som Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Alisson og Fabinho – som alle bidro til å forvandle Jurgen Klopps lag til et ekte europeisk kraftsenter.

I tillegg til signeringer, fikk Edwards også ros for sin evne til å selge spillere for betydelige summer. Philippe Coutinhos salg på 142 millioner pund til Barcelona skiller seg ut, det samme gjør salgene Dominic Solanke og Rhian Brewster, som samlet inn 40 millioner pund til tross for deres begrensede spilletid med førstelaget.

LES: Kontraktsamtalene med Chelsea går tregt