Får det han peker på. (foto: barcelona, twitter)

Etter at Ronald Koeman var historie som manager hos Barcelona, har sure oppstøt kommet fra den tidligere Barca-stjerna. Behandlingen han mener han mottok og måten han ble sparket på var ifølge ham selv skitten. Nå er det Frenkie de Jong sin tur til å føle seg råtten behandlet.

Tidligere i år da ryktene om at Manchester United var på for å kjøpe Frenkie de Jong, var Xavi kjapt ute med å beskrive hvor viktig nederlenderen var for Barcelona: «Frenkie de Jong is a genius». Når vi nå er inne i overgangsvinduet som skal definere veien for Erik ten Hag og et betalingsvillig Manchester, er det en helt annen melodi fra Xavi.

Vi har sett det med Luis Suarez, vi så det senest med Dani Alves. Fotball er og blir big business der spillerne må regnes som flyttbare brikker i spillet, uansett posisjon i klubben. Nå er det Frenkie de Jongs tur.

Les: Ødegaard blir kaptein

Den nederlandske landslagsspilleren kom tilbake til trening på klubbens anlegg mandag der alt så ut som «normalt», men samtidig hadde Manchester United ankommet byen.

Richard Arnold og sportsdirektør John Murtough har møtt med Barcelona-president Joan Laporta og klubbens overgangsfunksjonærer Mateu Alemany, Jordi Cruyff og Rafa Yuste.

Ifølge Mundo Deportivo var mandagens møte det andre direkte møtet mellom de to klubbene etter et møte sist torsdag.

Den katalanske TV-stasjonen TV3 melder at en pakke verdt 72 millioner pund vil bli ferdigstilt. Mandag kveld ringte Xavi De Jong for å informere ham om situasjonen.

LES: Bekrefter stolt to viktige Barcelona-signeringer

25-åringen som er klar Barcelonas økonomiske situasjon og deres desperate behov for å selge, har blitt skuffet over måten de har håndtert situasjonen på. Han skal ha blitt stående isolert gjennom hele forhandlingsprosessen.

De Jong sies å være takknemlig for den sterke interessene United har vist, og spesielt Erik ten Hag, som har ringt selv for å berolige midtbanespilleren og skissert hans betydning for gjenoppbyggingen på Old Trafford. Ten Hag fortalte at De Jong skulle være ‘orkesterets dirigent’.

LES: Mundo Deportivo: Ny plan for Eden Hazard

Så sent som forrige uke sa Barcelona-president Laporta at de Jong «ikke var til salgs», samtidig som flere har «vitnet» om private samtaler om hvor viktig det faktisk er å selge. Manchester United har hele tiden ment de offentlige sitatene fra Laporta ganske enkelt var en forhandlingstaktikk og har ikke latt seg affisere.

Overgangssagaen som involverer De Jong og United har pågått lenge, men det ser ut til at United endelig klarer å få tak i mannen sin. Hos Barcelona har nok en spiller som ikke ønsker å forlate Camp Nou blitt overkjørt av «big business».