Stay, bro. (foto: arsenal, twitter)

Forrige sesong var den franske midtstopperen på utleie fra Arsenal og på banen i 52 Marseille-kamper i sesongen som ga klubben Champions League-billett. Han ble kronet som Young Player of the Year og kom på Ligue 1 Team of the Year. Tilbake i London fikk 21-åring endelig debut hos Arteta, 12 Premier League-kamper inn i sesongen har han bare vært av kamparenaen 14 minutter mot Forest. Nå jobbes det intenst for å overtale franskmannen om å bli med videre.

Kontrakten med Arsenal løper ut først i 2024, men vi har alle sett hvordan toppklubbene sliter med sine beste spillere som går inn i sitt siste år av kontrakten uten å ha signert forlengelse.

LES: Oppdaget Neymar – nå har speideren blinket ut neste store ving for Arsenal

Arsenal-ledelsen vet også at med suksess for Saliba i VM-sluttspillet, presses Arsenal ytterligere i forhandlingene. For med Varane og Presnel Kimpembe usikre med skade, fremstår Saliba mer og mer som nr. 1 midstopper før VM-sluttspillet.

Det har vært varslet at Arsenal jobber med forlengelse, ifølge The Athletic har Londonklubben nå formelt tilbudt 21-åringen kontraktsforlengelse, men uten at det har kommet på plass enighet mellom klubb og spiller.

LES OGSÅ: Må gjøre grep som gir Haaland «ti ekstra scoringer»

Med kontraktstilbudet gitt, vil William Salibas motivasjon for å fortsette i den røde og hvite drakta kunne måles. Hvis franskmannen velger å vente med å fortsette forhandlingene til etter VM-sluttspillet, for å lodde stemningen hos gigantene etter å ha vist seg frem under den største spotlighten av dem alle, kan dette ryke for Arsenal. Blir partene enige om ny kontrakt før avreise til Qatar, viser Saliba at det ikke er noen tvil om hvilket prosjekt han mener er det beste for ham.

Vi håper sterkt 21-åringen og Arsenal blir enige før VM-koffertene pakkes, Frank Leboeuf beskriver godt hvordan Saliba og Artetas Arsenal passer sammen.

-Han har gått opp to eller tre nivåer etter at han kom tilbake til Arsenal fra Marseille, sier den tidligere franske landslagsspilleren ifølge Footballitransfers.

Just sign.