Har vist det er smart å gi ungdommen tillit. (foto: arsenal, twitter)

På søndag reiste Nottingham Forest-spillerne stinne av selvtillit til London og Emirates. Med 0-0 mot Brighton og 1-0 seier mot Liverpool var trenden snudd for den nyopprykkede klubben. Selvtilliten ble ikke mindre av at motstander Arsenal hadde en uhyggelig dårlig kamp mot PSV med 2-0 tap tidligere i uken, men da dommeren blåste for kampslutt i søndagens Premier League-kamp, var det ikke mye selvtillit å spore hos Forest-spillerne.

Ungdomsgjengen til Mikel Arteta dundret på i andre omgang mot Forest og endret et hederlig 1-0 resultat for gjestene fra Nottingham etter første omgang til en 5-0 skrell, med scoringer av en 21-åring (Martinelli), to av en 22-åring (Reiss Nelson) og en av den norske kapteinen på 23. Arsenal putter all tvil til side: Ødegaard og gjengen styrer mot det som ser ut som sikker Champions League-billett og er fortsatt favoritt til å vinne Premier League-tittelen.

Europaligaen: Arsenal – Zürick, 3. november

Arsenal har vist de har en ekstrem teft på å blinke ut talenter som passer inn i Arsenal-modellen, der manager Arteta gir ungdomsgjengen tillit. Nå gjøres det klart for å gå inn i samtaler med en spesielt interessant 22-årig uruguayaner.

Premier League: Chelsea – Arsenal, 6. november

Etter at fotballdirektør Edu tok over styringen på spillerkjøp hos Arsenal fra 2019, har klubben gått mer om mer over til en databasert tilnærming for å finne de største talentene: Hva sier tallene bak tallene hos den enkelte spilleren? Hvordan passer dette inn i helheten hos Arsenal? Men når speideren som var med å oppdage Neymar og Coutinho har en «ekstra god følelse» for potensialet til en spiller, da lyttes det.

Champions League: Liverpool – Napoli, 1. oktober

Ifølge Evening Standard gjør The Gunners klar for å innlede samtaler i januar med agenten til en uruguayansk landslagsspiller. 22-åringen er blinket ut av en av klubbens speidere. Toni Lima ble hentet inn av Arsenal i 2021, dette er mannen som var en av de første som så potensialet til Neymar og Coutinho, og har en sterk track record på å identifisere sør-amerikanske supertalenter.

Facundo Torres skal være en av disse. 22-åringen er ikke ukjent for Arsenal-spillerne og Arteta, i sommer scoret venstrevingen i vennskapskampen mot Premier League-klubben i Orlando. Torres ble hentet til MLS og Orlando City i januar fra Penarol på en fireårskontrakt. Overgangssummen var på 7,75 millioner pund, Torres har i løpet av kort tid vist han har et vanvittig potensiale. Storspill, 9 scoringer og 8 assists på 33 MLS-kamper i debutsesongen.

Ifølge Evening Standard ser Arsenal Torres som en potensiell konkurrent til Bukayo Saka, det blir spennende å se om klubben pusher på for en overgang etter samtalene med 22-åringens representanter i Orlando. Ifølge speider Lima er Torres the real deal.