Det lysner. (foto: newcastle, twitter)

Mange fans reagerte da Newcastle gjorde sitt sjette bytte i helgas kamp mot Aston Villa. Eddie Howe og Newcastle ble det første laget i Premier League denne sesongen som gjorde seks innbyttere i en kamp.

En ny regel ble innført i Premier League denne sesongen, og Magpies de første til å bruke den.

Eddie Howes menn banket Villa 5-0 takket være mål fra Miguel Almiron, Joelinton og to fra Callum Wilson.

SISTE: Er sikker på å signere Messi allerede i januar!

De har fortsatt bare tapt en gang denne sesongen så langt og befinner seg i topp fire foran bl.a. Chelsea, Manchester United og Liverpool.

Men hvorfor fikk Newcastle lov til å lage seks innbyttere? Svaret er på grunn av de nye reglene og om at begge lag får et ekstra bytte ved hjernerystelse. Dette for å unngå at spillere som får hodeskader ikke skal fortsette bare på grunn av at laget har brukt opp alle sine bytter.

Villas keeper Emiliano Martinez måtte bli byttet ut pga hjernerystelse, og derfor kunne Robin Olsen erstatte ham og begge lag kunne gjøre et ekstra bytte.

Robin Olsen fikk endelig noen minutter

Dette gjorde at begge lag kunne gjøre et ekstra bytte, i henhold til reglene.

Etter å ha økt ledelsen til fire mål, kom Jacob Murphy og Matt Targett inn for Joe Willock og Sven Botman etter 71 minutter, og så kom Jamaal Lascelles inn for Fabian Schar 11 minutter senere.

SISTE: Real Madrid ute etter Premier League-stjerne

Så, med sju minutter igjen, så vi Jonjo Shelvey, Allan Saint-Maximin og Chris Wood erstatte henholdsvis Bruno Guimaraes, Almiron og Wilson.

Selvfølgelig, for de uinnvidde, kan det ha sett ut som en feil fra Newcastles side, og det gjorde noen fans forvirret.

En fan på Twitter skrev: «Newcastle gjorde 6 bytter? Er det tillatt?

Newcastle har det beste forsvaret i PL, etter å ha sluppet inn bare 10 mål på 13 kamper, og holdt nullen i seks kamper.