Har mye, vil ha mer. (foto: city, twitter)

I sommer hentet Manchester City to megastjerner: Kalvin Phillips og Erling Haaland. Begge er nå hemmet av skade, men forskjellen mellom de to spillernes start i den lyseblå drakta er at den første står med 13 minutter på kamparenaen, den andre med 22 scoringer på 16 kamper, Phillips er garantert stresset etter å vise han kan forsvare overgangssummen på en halv milliard, Haaland har bevist sin verdi og vel så det før de siste kampene med fravær.

Haaland har blitt Pep Guardiolas «spiss på angrepspilen» til City. Spanjolen disponerer noen av verdens beste pasningsspillere, når ballen når Haaland, sørger 22-åringen for resten. Dette er noe Guardiola har savnet de siste to sesongene, nå er City-manageren ikke i tvil om at Haaland knuser rekorden på flest Premier League-scoringer i én sesong. Andy Cole står fortsatt på topp med 34 scoringer i Newcastle-drakta 1993/94-sesongen, Haaland er oppe i 17 etter elleve PL-kamper. Nå anbefales Guardiola å satse på den unge nordmannen når det skal scores fra straffemerket.

Champions League: Manchester City – Sevilla, 2. november

Den tidligere West Ham-spissen, Frank McAvennie, mener Guardiola nå en gang for alle må gjøre grepet som gir City flere scoringer og Haaland «ti flere i sesongen».

Riyad Mahrez bommet på straffe mot Borussia Dortmund-kampen som endte med 0-0.. Dette var Mahrez sin 10. bom på 32 straffer. I Premier League står 31-åringen med den 7. dårligste statistikken fra straffemerket i ligaens historie (inews).

Premier League: Manchester City – Fulham, 5. november

Men det er ikke bare Mahrez som sliter med å holde hodet kaldt ved straffespark. Ifølge Football-Insider har City under Pep Guardiolas ledelse satt inn bare 55 av de 80 tildelte straffene.

Frank McAvennie mener Guardiola har alle muligheter til å endre dette med Haaland på banen.

Europaligaen: Arsenal – Zürich, 3. november

-Haaland må ta straffene, så enkelt er det… Han er skremmende, holdningen hans foran mål. Som en spiss ønsker han også ta dem, begynner McAvennie til Football-Insider.

Dette vil sikre City større utbytte ved straffemerket, samtidig vil det gi Haaland ekstra scoringer på vei mot rekordene.

-Det vil gi ham (Haaland) ytterligere ti mål per sesong. Fra det jeg hører og vet, ønsker han definitivt å ta dem. Jeg tror ikke han heller trenger å trene på det, he has just got that kind of way about him, skryter McAvennie.

Så langt har Haaland fått muligheten to ganger fra straffemerket, begge i mål, utagbart for motstandernes keeper. Vi tenker Guardiola ikke trenger å høre dette fra McAvennie, City-manageren har vist han er klar for å bedre klubbens statistikk fra straffemerket – Haaland vil definitivt få flere muligheter fremover til det som for ham er «enkle scoringer».