Må vente. (foto: arsenal, twitter)

Sportslig har Mikel Arteta ledet Arsenal til en «god, gammel» sesongstart med Arsenal helt på toppen av Premier League-tabellen. Dette er forsiktig sagt på tide. Regnskapet for det siste året viser at det er begrenset hvor lenge Londonklubben kan holde på å samle på åttendeplasser i ligaen.

Det ble røde tall fra Arsenals årsregnskapet også dette året. 2021/22-sesongen endte klubben med et underskudd på solide 45,5 millioner pund etter skatt. Åttendeplassen i Premier League i 2021 og bortfall av spill i Europa (med lavere inntekter fra TV-sendinger i europeiske kamper) får mye av skylda.

LES: England har sikret seg mot å få hetta på VM-straffer

Det er likevel tre store lyspunkter. Dette underskuddet er som barnemat i forhold til underskuddet sesongen før på 127,2 millioner pund.

Det var det ene lyspunktet, det andre er at Arteta ledet Arsenal til Europaliga-billett i 2022, noe som får neste års regnskap til å se så mye vakrere ut.

Det tredje lyspunktet er det Martin Ødegaard og Arsenal-gjengen har levert på kamparenaen frem til VM-pausen: This is just the beginning.

LES OGSÅ: Går for Fernandez – hvis Bellingham overgangen strander

Go Gunners!