Null stress, lads. Straffekonk er gøy.

I et EM-sluttspill oppholdt vi oss i Spania og skulle få med oss Englands kamp på et utested drevet av en engelskmann. Det fylte seg opp med solhungrige engelskmenn foran TV-skjermen når De Tre Løvene spilte, men hver eneste gang ble stemningen den samme når det endte med kamper som skulle avgjøres på straffekonk. Da «visste» alle de engelske gjestene hvordan det kom til å gå med England: Rett til fotballhelvete!

Og England tapte nok en straffekonk i et EM eller VM. Det samme gjentok seg forrige sommer da De Tre Løvene møtte Italia i EM-finalen på Wembley. Kampen endte 1-1, italienerne holdt hodene kalde og sikret tittelen med seier på straffekonk. VM i Qatar skal bli vendepunktet.

LES: Oliver Kahn setter ned foten – skal ikke ha en ny runde som med Lewandowski-bråket

Denne gangen skal engelske supportere på stadion, i puber og hjem ikke trenge å sende energi om at: «Bankers, nå taper vi», hvis en kamp må avgjøres på straffer.

For denne gangen skal England skremme bort straffekonk-spøkelset. Spesielt med trener Gareth Southgate, som selv brente det avgjørende straffesparket mot Tyskland i EM 1996.

Declan Rice forteller om landslagets opplegg før og i VM.

-I de første par ukene har vi brukt et nett hvor det er tre deler av målet som ikke er dekket. Nå tror jeg vi begynner å trene med keepere, begynner Rice til The Telegraph.

LES: Bundesliga-eventyret over for Paulinho

-Vi har en psykolog som lærer oss hvordan vi best kan falle til ro før et straffespark. Vi trener mye på det. Å ta straffer mot en keeper blir nå enda en psykologisk test, sier Rice.

Når vi plusser på at England vant mot Colombia i VM i Russland nettopp på straffekonk, da bør de engelske supporterne fokusere på det samme som spillerne hvis det ender opp med avgjørelse på straffer: Pust dypt inn og ut, og se at ballen går i mål.

LES OGSÅ: Sikter høyt: Henter inn nok en Liverpool-trener

England’s ready!