Marcelo Gallardo

At det gikk sjokkbølger gjennom argentinsk fotball i går blir en underdrivelse, pressen kaller ikke gårsdagens nyhet for en bombe eller sjokk. – De kombinerer alt i en overskrift som kan oversettes med atombombesjokk.

Før Barcelona klarte å overtale Xavi Hernandez til å forlate en stressfri og svært godt betalt tilværelse Qatar forsøkte de seg på Argentinsk fotballs mester Marcelo Gallardo. – Men på daværende tidspunkt (høsten 2021) var det ikke aktuelt å gå inn som erstatter for nederlandske Ronald Koeman. ( Han står for de som lurer og tripper og venter på at VM i Qatar skal være over så han kan overta som landslagssjef for Nederland, en jobb han også hadde før han tok det midt på treet vellykkede oppdraget i La Liga)

Marcelo Gallardo har ledet River Plate i totalt 422 kamper så langt og det med en merittliste som inkluderer to Copa Libertadores, en søramerikansk cup, tre argentinske cuper, en liga tittel og to argentinske supercuper.

Les: Real Madrid har funnet Benzemas erstatter

Marcelo Gallardo kunngjorde torsdag på en pressekonferanse at han ikke lenger vil være manager for River Plate, klubben han tok over i 2014. – noe som faktisk førte til umiddelbare gråtescener.

«I går kveld informerte jeg klubben om at jeg ikke vil fortsette. I desember går kontrakten min ut og det er en av de vanskeligste avgjørelsene i livet mitt,»

«Det har gått åtte og et halvt år. Jeg må takke dem for muligheten og den totale friheten de har gitt meg i arbeidet mitt. Jeg takker alle: spillere, direktører, supportere og alle menneskene som har vært med meg.

«Dette er slutten på syklusen min. Fra desember og utover vil jeg ikke lenger være i klubben. Det er en av de vanskeligste avgjørelsene i livet mitt.

«Jeg takker mange mennesker som trofast har fulgt denne prosessen i åtte og et halvt år. Jeg takker også trenerteamet mitt som presset meg og holdt meg i gang slik at jeg kunne fortsette i en konstant og permanent malstrøm av hardt arbeid,» han sa.

Manageren vil om to måneder sette en stopper for en vellykket periode på River Plate!

Linket til Tottenham: – Han er på nivå med De Bruyne

46 åringen har mye større suksess som manager enn spiller, selv om han har spilt for klubber som Paris Saint-Germain og Monaco i tillegg til River Plate i tre omganger i hjemlandet.

Flytter han tilbake til Europa? – Du skal lete lenge etter en klubb som ikke ville sparket sin eksisterende manager hvis de fikk muligheten til å signere Marcelo Gallardo.