Vad nu? (foto: zlatan, twitter)

40 år gammel, med med mer enn 20 år på topp og med hele 14.ligatitler i sin karriere er det ikke mer å bevise for Sveriges største fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic. – På søndag fikk vi trolig se avslutningen på en fantastisk karriere da AC Milan vant Scudetto.

Zlatan spilte en avgjørende rolle på banen i første halvdel av sesongen før han slet med skader i 2022, men avsluttet likevel kampanjen med åtte mål og en enorm personlighet i garderoben.

Zlatan Ibrahimovic fikk før kampen spørsmål om sin pensjonisttilværelse: Close, but no cigar!

Det var nesten en perfekt avslutning for ham da han kom fra benken i 3-0-seieren over Sassuolo på søndag for å heade hjem, bare for at målet ble avblåst for offside.

Les: Luis Suarez lurt – igjen

Her er et kort tilbakeblikk på den legendariske karrieren til en av de mest gåtefulle, talentfulle og rett og slett sinnssyke spissene gjennom tidene:

Ibra begynte sin karriere i sin lokale klubb Malmö, hvor han ble tilbudt en prøveperiode av Arsene Wenger for Arsenal. Han avviste det, og sa berømt: «Zlatan gjør ikke auditions.»

Han kom til Ajax som 20-åring og vant to Eredivisie-titler på tre år samt en KNVB-cup og Johan Cruyff-skjoldet.

Etter å ha scoret 48 mål på 110 kamper i alle konkurranser, signerte Juventus ham for €16 millioner i 2004, deet startet et vakkert kjærlighetsforhold mellom Zlatan og italiensk fotball.

Den italienske berg-og-dal-banen
Ibrahimovic ble kåret til årets utenlandske fotballspiller i Serie A etter å ha scoret 16 mål i sin debutsesong for å lede Juventus til tittelen.

Imidlertid fulgte skuffelsen den påfølgende sesongen da Juventus ble involvert i Calciopoli-skandalen, de rykket ned og ble fratatt de to siste titlene. Zlatan har alltid understreket at han vant disse titlene rettferdig på banen.

Ibrahimovic sikret seg deretter en overgang til Inter for i underkant av €25 millioner hvor han virkelig ble en av de beste spissene i Europa.

De tre sesongene hans med Inter vant de tre påfølgende titler, inkludert poengrekord i serien, mens Ibra ble neddynket i årets italienske fotballspiller.

Les: Har tatt avgjørelsen om William Saliba – men er ikke sikkert han blir hørt

Barcelona og returen til Milano
Ibrahimovic signerte for Barcelona i 2009 i en enorm overgang som i tillegg til 46 millioner euro fikk Samuel Eto’o med på kjøpet.

Han tilbrakte bare én sesong i Spania, men han vant fire titler inkludert ligaen før han kom i konflikt med sjef Pep Guardiola og flyttet til Milan på lån.

Spektakulær norsk natur: Se Tom Cruise kjøre utenfor et stup på motorsykkel i «Mission: Impossible 7» trailer

Pep Guardiola, Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, ​​2009/10
Ibras flytting til den andre siden av Milano var like vellykket, med Rossoneri som vant Scudettoen (deres siste til denne sesongen) før de gjorde flyttingen hans permanent sommeren etter.

Til tross for å ha scoret 28 mål, klarte ikke Ibrahimovic å vinne ligaen for første gang på fem sesonger, noe som åpnet døren for Paris Saint-Germain til å bringe ham til Frankrike i 2012.

Dominerer Frankrike med PSG
På fire sesonger var Zlatans tid i Frankrike den lengste han tilbrakte med én klubb, og han ble PSGs ledende målscorer gjennom tidene med 156 mål på 180 kamper i alle konkurranser.

Han vant ligaen i hver sesong med klubben samt tre Trophee des Champions, tre Coupe de la Ligues og to Coupe de France trofeer, totalt 12 titler.

Etter trolldommen i Paris, signerte Zlatan for Manchester United i en alder av 34 år og tilbrakte to sesonger i England, og scoret 17 mål i sin første sesong og vant EFL Cup, Community Shield og Europa League.

Dette var imidlertid den første klubben siden Malmø hvor han ikke klarte å vinne ligaen, noe som fikk Ibrahimovic til å flytte til LA Galaxy i Amerika.

LA og en Hollywood-avslutning i Milano
Til tross for at han nok en gang ikke klarte å vinne noen titler i Amerika, fortsatte Zlatan sin produktive målscoringsform i skumringen av karrieren, og scoret 53 ganger på 58 kamper over to år.

Hans nektelse av å vise noen tegn til å senke farten fikk ham til å slutte seg til Milan igjen hvor han har tilbrakt de siste to og en halv sesongene.

Etter å ha scoret 25 mål i løpet av de første 18 månedene, viste svensken endelig tegn til å senke farten, ta opp skader og nette bare én gang i 2022.

Imidlertid har målene hans vært avgjørende for å hjelpe Milan med å nå sin første Serie A-tittel siden Ibras første opphold i klubben i 2011.

Den legendariske spissen ser ut til at han vil avslutte med mer enn 400 ligamål og mer enn 20 titler, noe som virkelig beviser at han er en Gud blant menn.