Kom ikke bare til dekket bord. (foto: chelsea, twitter)

Nå fikk riktignok Fikayo Tomori 27 kamper på seniorlaget etter debuten i 2019, men det ble aldri den posisjonen på Stamford Bridge som midtstopperen jobbet for siden han ble hentet opp fra akademiet i 2016. Noen kamper på utleie for Brighton, Hull og Derby, skulle til før spilleren skjønte at han måtte bort fra balløya for å fortsette utviklingen. I januar 2021 kom leieoppholdet som endret alt. Noen måneder senere startet Chelseas midtstopperkrise.

Tomori ble hentet til San Siro og AC Milan på leie, der Serie A-klubben bakte inn en kjøpsopsjon og sendte midtstopperen utpå banen fire dager etter ankomsten. Når denne kampen var Coppa Italia kvartfinale mot byrivalen, kan du trygt si at Tomori ble kastet direkte ut til fotballhaiene.

Les: Luis Suarez lurt – igjen

Den først scoringen kom godt timet mot erkerivalen Juventus i det som ble 3-0 seier i Toriono. Scoringen gjorde Tomori til første engelskmann med scoring i Milan-drakt siden Beckhams i 2009. Når dette i tillegg ble AC Milans første borteseier i ligaen mot Juventus siden mars 2011, da ble Tomori hyllet som en helt av supporterne. Noen måneder senere bestemte Milan seg for å benytte seg av kjøpsopsjonen, og signerte permanent kontrakt med midstopperen.

Statusen til Tomori har ikke akkurat tapt seg den siste sesongen. 31 av 38 Serie A-kamper på banen, i det som endte med at Serie A-trofeet ble busset til den rød/sorte delen av Milano.

Ifølge Football-Italia jobber AC Milan allerede for å forlenge kontrakten med Tomori til 2027. 24-åringen har kontrakt til 2025 med årslønn på rundt 20 millioner kroner, Maldini og gjengen akter ikke å miste midtstopperen, og jekker ifølge Football-Italia betraktelig opp lønna.

LES: Denne gangen er det Jarrod Bowen sin tur til å bli kalt inn

Chelsea fant ikke plass til Tomori i 2021. Sommeren 2022 står 24-åringen som nøkkelspiller hos Serie A-mesteren, mens Thomas Tuchel har revet av seg never med hår på grunn av forlengelsesvegringen til midtstopperne Rüdiger og Andreas Christensen.

Vi tillater oss å hevde Chelsea dreit seg skikkelig ut da de ikke ga Chelsea-produktet Tomori muligheten. AC Milan gjorde det. Scudetto ble vunnet 2021/22-sesongen med Tomori som midstopperbauta, mens midtstopper-situasjonen hos Chelsea er mildt sagt kaotisk.

LES: Dortmund-spillerne ante ingenting!