Zinedine Zidane velsigner gullballen

Den franske fotballegenden Zinedine Zidane beviste i to runder hos Real Madrid han også til fulle mestret managerrollen med hele tre Champions League trofeer på løpende bånd. Da han sommeren 2021 sluttet som manager i kongens klubb ga han klar beskjed om at nå skulle han slappe av en god stund.

Å se Zinedine Zidane spille fotball er som å vitne en storslått ballett i full utfoldelse, han var en komplett fotballspiller kjent for sin balanse, pasnings- og skuddfot, overblikk, dribleferdigheter og spilleforståelse. – På sitt beste var VM og EM vinneren en av verdens beste og muligens tidenes beste i Europa.

«Det er ikke lenge til»

Det unike med ham og årsaken til at klubber over hele verden vil ønske han som manager er at han klarer å overføre sin egen briljans til sine spillere.

Les: Ronaldo støter på samme problem med en Chelsea overgang nå i vinter som i sommer

Nå over et år siden han sluttet som manager for Real Madrid hinter han om at nå er det noe som skjer. I et rom fullt av journalister under avdukingen av voksfiguren hans på Grévin-museet kom han med det som skapte forsider over hele Frankrike: «Savner jeg å være trener? Ikke helt, men det er ikke lenge til».
«Snart, snart, men jeg storkoser meg»

Zidane var en av de store favorittene til å overta managerjobben i PSG da den ble ledig, men som kjent ble det Christophe Galtier fra Nice. – De fleste er overbevist Zinedine Zidane overtar som landslagssjef for Frankrike etter VM i Qatar. – Didier Deschamps har uttrykt han synes det er på tide å trene et lag igjen.

Les: Ikke lett å hoppe etter Vincent Kompany

Den 50 år gamle franskmannen har imidlertid ikke lagt fotballen helt unna, for han er medeier i Ligue 2-klubben Rodez AF.